<

Любомльські активісти ділилися спогадами про Євромайдан

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:05 | 25.11.2014 / Любомль / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

З нагоди першої річниці Євромайдану у залі районного відділу освіти зібралися громадські активісти м. Любомль, учасники Майдану, волонтери району, представники влади, щоб обговорити, згадати та вшанувати Революцію Гідності українського народу, яка пробудила національну гідність і у весь голос прозвучало «Я єсть народ».

Патріотичний дух та небажання коритися колишній злочинній владі розпалилися у листопаді минулого року і до сьогодні віддані невмирущій ідеї Свободи українці, відстоюють свою думку, борються за волю, щасливе життя своєї Батьківщини, – на цьому головним чином акцентували увагу виступаючі на зборах.

Фото00002

Виступали ті, хто мужньо стояв кілька місяців і тижнів у Києві на Майдані, у цей неспокійний час усіляко підтримував тисячі учасників-однодумців у столиці, хто привозив харчі та теплий одяг, були на передовій під час обстрілу снайперів та рятували поранених. І твердо вірили у Перемогу. Понад сто патріотів району стояли у листопаді-лютому на Майдані, що нині вже став історією, яка запалила надію.

Фото00004

Цікавим було слово найстаршого учасника Революції Гідності 75-річного вчителя-пенсіонера із 40-літнім педагогічним стажем Захара Соколв’яка, котрий 43 дні мужньо відстоював українську волю, потрапляв під розгони беркутівців, коли йому пошкодили ноги, не зважаючи на морози та недугу, гордо тримав позицію під жовто-блакитним стягом. Спогадами ділився майданівець-2004 і 2013-2014 років Олександр Лебідь, який під час Революції Гідності від 3 грудня був незмінним кухарем Майдану.

Фото00001




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер