<

Конфлікт із рукоприкладством у Любомльському ТМО набирає обертів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:27 | 12.02.2015 / Любомль / , , , /
Перегляди
25
/ Коментарі відсутні

Сварка між гендиректором та завідувачем хірургічного відділення Любомльського територіально-медичного об’єднання отримала розголос. Один з учасників конфлікту звернувся до народного депутата свого округу та дав прес-конференцію. Захід відбувся 11 лютого.

Нагадаємо, між генеральним директором Любомльського ТМО Володимиром Дибелем (депутатом обласної ради) та завідувачем хірургічного відділення Олександром Децем стався конфлікт, який переріс, зі слів останнього, до рукоприкладства. А нині в цій ситуації має розібратися міліція, – пише  Інформаційне агентство Волинські Новини

Так, наприкінці січня Олександр Дець дізнався, що генеральний директор ТМО усунув його від складання графіка чергувань та ургенцій по відділенню та й позбавив самих чергувань. Це було усне розпорядження керівника, пояснював тоді Олександру Децю начмед.

Коли лікар зайшов до гендиректора, то пояснень він так і не отримав. Вже збираючись піти з кабінету, й дійшовши до дверей, Олександр Дець повернувся, аби «сказати начальнику все, що він думає». Та, стверджує, цього зробити він не встиг, бо отримав удар кулаком в обличчя.

Потім лікар пішов на операцію, поїхав додому, вийшов наступного дня на роботу і лише потому звернувся до правоохоронних органів. Там в нього прийняли заяву і призначили судмедекспертизу для зняття побоїв. Жодних результатів розслідування заявнику поки не відомо. А сам Володимир Дибель на шпальтах районної газети «Нове життя» заявив, що ніякої бійки не було.

Власне, поки в цій справі розбираються правоохоронці, Олександр Дець вирішив поскаржитися до народного депутата від свого округу Ігоря Гузя. До слова, під час виборів до парламенту восени 2014 року, Олександр Дець був довіреною особою кандидата в нардепи Ігоря Гузя у Любомльському районі. Тому й прес-конференція відбувалася в приміщенні обласного осередку «Народного Фронту» і за участю помічника нардепа Сергія Годлевського.

Сергій Годлевський
Сергій Годлевський

Останній зазначив: зібрали представників преси, аби вони звернули увагу на цей інцидент. Адже увага з боку ЗМІ та розголос, на його думку, не дозволить «зам’яти» цю справу. А сама ситуація – вирішення спорів між начальником і підлеглим методом рукоприкладства – не робить честі працівникам державної сфери і не відповідає демократичному вибору українців на шляху до євроінтеграції.

Олександр Дець каже: з гендиректором у нього не склалися стосунки від самого початку призначення на посаду керівника. І не виключає, що конфлікт був результатом особистої неприязні.

«Не люблю я нашого гендиректора від початку. Він – уособлення старої системи», – каже він.

Приміром, на дружину Олександра Деця організували «травлю» після того як вона (сама лікар-педіатр цього закладу) анонімно зателефонувала на прямий ефір, де тоді виступав Володимир Дибель. Жінка поскаржилася, що через впровадження медреформи в районі фактично зруйнована педіатрична служба, а під кабінетом – постійні черги. Після того, була створена спеціальна комісія, яка перевіряла роботу дружини Олександра Деця – коли приходила й коли йшла, куди їздила на виклики і так далі.

Сам же Олександр Дець стверджує, що його позбавили можливості підвищення кваліфікації, не направивши його на курси з освоєння нової методики. А деякі лікарі їздили на курси по кілька разів на рік. Варто додати, що Олександр Дець очолює профспілку в згаданому закладі.

Завідувач хірургічного відділення Любомльського ТМО переконує, що тиск чинився й на інших працівників. Як приклад він наводить історію однієї лікарки. Жінка немісцева, свого часу знімала кімнату в старому гінекологічному відділенні, яке віддали під тимчасове житло для працівників, коли відділення перевели в нове приміщення. Жінка вийшла заміж за місцевого чоловіка, пішла в декретну відпустку. До кімнати, де були її речі, час від часу навідувалася. Та одного разу, за вказівкою начальника, її речі викинули з кімнати на вулицю, бо мали заселити когось іншого.

Згадав він і випадок зі звільненням завідувача реанімаційного відділення районної лікарні Олександра Згоранця. Нагадаємо, його безпідставно звільнили з посади наказом по територіально-медичному об’єднанню Любомльського і Шацького районівбез погодження з профспілкою 9 грудня 2013 року. Про це, а також про події, які передували звільненню, йшлося в матеріалі «За смерть пацієнта звільнили «не того» лікаря? Пікет на Волині».Його таки вдалося поновити на посаді.

Власне, Олександр Дець каже, що його начальник не раз говорив про свої хороші зв’язки як з покійним головою ОДА Борисом Клімчуком, так із втікачем Миколою Азаровим. Сам він часто їздив до Києва і хвалився, що будівництво Любомльської лікарні – його заслуга. А тим часом Володимир Дибель отримав звання заслуженого лікаря України. До слова, стверджує Олександр Дець, гендиректор Любомльського ТМО донедавна мав півставки лора в медзакладі, але, переконує лікар, він не бачив, щоб начальник коли-небудь вів прийом.

Ще до конфлікту в колективі Любомльська райрада висловила недовіру Володимиру Дибелю. Однак жодних наслідків це не мало.

Нині ж в справі розбираються правоохоронці, які вже опитали Олександра Деця. Та свідків цього конфлікту не було, адже все відбувалося за зачиненими дверима. Однак наступного дня колеги повернули Олександру хрестика, якого ніби-то знайшли в кабінеті начальника. Нині Олександр Дець працює на своїй посаді, бо «поки що не звільнили». Але, каже, навряд чи зможе працювати й надалі під керівництвом чинного гендиректора.

Видання БУГ писало про це Головний лікар побив завідувача хірургічного відділення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця