<

Ляшко пояснив, чому перед COVID-щепленням не потрібні аналізи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:06 | 28.10.2021 / Новини / , , /
Перегляди
710
/ коментарі 3

Жодних аналізів чи ПЛР-тестувань перед проведенням щеплень, в тому числі й проти COVID-19, робити не потрібно.

Про це на брифінгу 27-го жовтня сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, – передає Укрінформ.

«Чи потрібно здавати ПЛР-тест, чи тест на антитіла перед вакцинацією? Тест на антитіла перед щепленням не є інформативним, тож робити його не потрібно. У жодній країні світу люди не здають аналізів перед проведенням вакцинації: ні рутинної, ні від COVID-19»,- сказав міністр.

Також, за його словами, немає потреби перед проведенням вакцинації вимірювати артеріальний тиск.

«Така практика застосування і в інших країнах, де ніхто не призначає жодних додаткових обстежень чи аналізів перед вакцинацією», – наголосив міністр.

Окремо Віктор Ляшко зазначив, що люди, які перехворіли на COVID-19, також мають зробити щеплення від коронавірусної хвороби.

«Навіть якщо ви перехворіли на COVID-19, то щеплення робити потрібно. Хоча в людей, які одужують від COVID-19, може виробитися імунітет від коронавірусу, але поки невідомо, як довго і наскільки добре він захищатиме. Вакцини забезпечують надійніший захист. Навіть у випадку інфікування вакциновані переносять хворобу набагато легше, без ускладнень та практично не потребують госпіталізації», – розповів Ляшко.

За словами міністра, при пропуску терміну введення другої дози ковід-вакцини необхідно за першої нагоди звернутися у пункт щеплення, проходити курс щеплення заново не потрібно.

«Якщо рекомендований термін (введення другої дози ковід-вакцини, – ред.) перевищено, при першій нагоді звертайтеся у пункт вакцинації, щоб отримати повний курс щеплення і гарантований захист. І це буде завершення курсу щеплення. Не потрібно робити повторний курс, тобто ще раз», – повідомив Ляшко.

Міністр нагадав, що для вакцин, які використовуються в Україні, передбачено щеплення два рази з відповідним інтервалом: вакцина Pfizer – через 21 день; вакцина CoronaVac – через 14 або 28 днів; вакцина AstraZeneca – в проміжку між 4 та 12 тижнем.

Міністр наголосив, що робити щеплення раніше або пізніше визначених термінів бажано лише за крайньої необхідності.

Також Ляшко поінформував, що ті, хто отримав перше щеплення від коронавірусної хвороби за кордоном, можуть отримати другу дозу в Україні.

При проведенні вакцинації за кордоном необхідно отримати довідку, в якій вказано дату щеплення, назву та серію препарату, місце проведення. Довідка має бути завірена закладом охорони здоров’я чи лікарем, який проводив щеплення.

«Покажіть цю довідку своєму сімейному лікарю в Україні, щоб він вніс ці дані в електронну систему охорони здоров’я. Далі зверніться в пункт щеплення, де є необхідна вам вакцина, та отримайте вакцинацію», – роз’яснив міністр.




коментарів: 3
  1. “Вакцини забезпечують надійніший захист” – ти ба, як добре на тій планеті, де живе міністр…

  2. Аналізи не потрібні по тій причині, шо з тих людей, хто вакцинується, навіть аналізів не візьмеш :)
    Всі інші: шоб ви були мені здорові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер