<

Обережно шахраї: лучан обдурюють псевдо-банкіри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:42 | 22.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Мешканка Луцька, якій днями потелефонували нібито з банку з приводу необхідності «розблокування картки», позбулася 11 300 грн. Лучанин, якому так само зателефонували псевдо-банкіри, втратив 20 тис. грн.

Про це інформує прокуратура Волині.

Ще одній лучанці потелефонували нібито представники оператора зв’язку й попросили назвати три мобільні номери, на які жінка телефонувала. Вона назвала. Використавши цю інформацію, ошуканці отримали доступ до її номеру, до якого прив’язана банківська картка, й заволоділи 28 тис грн.

Щоб не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити своїх банківських рахунків, не виконуйте ніяких дій на прохання “працівників банку”.

Справжні працівники банківських установ навіть у вихідні чи святкові дні не проводять жодних операцій у телефонному режимі.

Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном “банківський працівник” чи “представник мобільного оператора” – потелефонуйте у банк чи до оператора та з’ясуйте ситуацію.

Якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки. Лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від шахрайських дій зловмисників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця