<

Людей, які повертаються з Італії, оглядатимуть лікарі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:14 | 25.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На прикордонних постах будуть проводити температурний скринінг людей, які повертаються з Італії. Прикордонниками відпрацьовані всі алгоритми у разі виявлення ознак захворювання  – на пунктах пропуску є тимчасові ізолятори. Потім їх переводять до ізоляційних приміщень у спеціалізованих лікарнях.

Про це під час брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, – передає Урядовий портал.

“МОЗ повністю готове до прийняття хворих і надання якісної допомоги у разі необхідності. Наразі у нас в повній готовності є понад 2 тисячі лікарів-інфекціоністів, понад 5 тисяч медперсоналу і окремі інфекційні бокси, які використовуються на початкових стадіях розвитку епідемії або спалаху. Першочергове завдання — не допустити ввезення вірусу в Україну”, — сказав Віктор Ляшко. 

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко додав, що в аеропортах Бориспіль та Жуляни всі пасажири прямих рейсів на в’їзд до України будуть ретельно обстежуватись. Наразі з Італії приймається близько 20 авіарейсів на тиждень.

“Більше того, найбільший напрямок в’їзду до України становить “Тиса” у Закарпатській області, де щоденно перетинають кордон понад 500 автівок з Італії. З восьмої ранку завтрашнього дня там буде забезпечена температурна перевірка всіх людей, які в’їжджають. Ми застосовуємо всі необхідні заходи, щоб не допустити зараження”, — зазначив Сергій Дейнеко.

Нагадаємо, в Італії третя людина померла від коронавірусу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця