<

Латвія, Литва, Естонія та Польща з 19 вересня закривають в’їзд для росіян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:36 | 8.09.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
127
/ Коментарі відсутні

Міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу заявив, що заборона на в’їзд до Естонії громадян рф з шенгенськими візами набуде чинності в ніч проти 19-го вересня.

Про це Рейнсалу заявив на прес-конференції естонського уряду, повідомляє Укрінформ.

«Естонія має політичну волю, яку ми реалізуємо в правовому полі. Вночі з 18 на 19 вересня почне діяти заборона на в’їзд до Естонії через шенгенський зовнішній кордон для громадян росії, незалежно від того, яка країна видала шенгенську візу», – сказав Рейнсалу.

За його словами, цей захід повинен сприяти зменшенню в’їзду громадян рф.

“Не приїжджайте в Естонію, вам тут не раді”, – зазначив він позицію уряду Естонської республіки по відношенню до громадян росії.

У свою чергу прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, коментуючи тему шенгенських віз, підкреслила, що “ті, хто має наземний кордон з росією, можуть обмежити в’їзд громадян росії на свою територію”. При цьому важливо, “щоб узгоджені правила передбачали винятки – ті, хто відвідує членів сім’ї, дисиденти та власники видів на проживання”.

Естонський міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс надав статистику з цього приводу.

«Якщо дивитися на попередні рішення, що стосувалися виданих в Естонії віз, якщо раніше (на кордоні) на добу було 600 осіб (росіян), то після (запровадження обмежувального заходу) це число впало до 100-150 осіб», – сказав Ляенеметс, зазначивши , що після набрання чинності нової заборони на російсько-естонському кордоні росіян стане ще менше.

Єврокомісія затвердила пропозицію щодо повного зупинення дії угоди про спрощення візового режиму з росією. Вона припинить діяти 12-го вересня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця