<

Корупція держпідприємств: НАБУ розслідує 49 кримінальних справ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:44 | 18.04.2017 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Національне антикорупційне бюро розслідує 49 кримінальних справ щодо корупції на державних підприємствах, сказано на сайті НАБУ. “У полі зору детективів перебувають 35 державних підприємств, 15 з яких за розміром активів входять у ТОП-100 державних компаній за версією Міністерства економічного розвитку і торгівлі”, – кажуть у відомстві.

У НАБУ відзначили, що сумарні збитки, завдані цими підприємствами, перевищують 20 мільярдів гривень – повідомляє Корреспондент

“Найбільш корумпованими” є компанії, що належать паливно-енергетичногму, аграрно-промисловому, гірничо-металургійному комплексам, хімічній промисловості, транспортній галузі”, – уточнили у відомстві.

Також повідомляється, що підозру у зв’язку з цими справами повідомлено 78 особам. До того ж, здебільшого у справах фігурують керівники середньої і вищої ланки.

До суду направлено 24 справи, а обвинувальні акти складено стосовно 41 особи. Сукупний розмір предмету злочину за цими справами перевищує 1,5 мільярда гривень.

Зазначимо, що з початку цього року в бюджет України повернули лише 5,1 тисячу гривень, конфіскованих за рішенням суду за корупційні правопорушення. При цьому до кінця року влада обіцяє повернути 11,5 мільярдів гривень, відібраних у корупціонерів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер