<

КНДР запустила чергову міжконтинентальну балістичну ракету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 18.11.2022 / Новини / /
Перегляди
109
/ Коментарі відсутні

18-го листопада Північна Корея запустила ймовірно міжконтинентальну балістичну ракету, здатну досягти США в напрямку сходу.

Про це повідомив офіційний представник міністерства оборони Південної Кореї, пише Українська правда.

Повідомляється, що це сталося через день після того, як Пхеньян запустив балістичну ракету малої дальності у води біля східного узбережжя Корейського півострова. І зробив “суворе попередження” США про “більш жорстку військову протидію” їх більш тісним оборонним зв’язкам з Південною Кореєю і Японією.

Це вже другий ймовірний випробувальний запуск ракети цього місяця – попередній запуск ракети, здійснений 3-го листопада, виявився невдалим.

За підрахунками CNN, Північна Корея проводила ракетні випробування 34 дні в цьому році. Підрахунок включає як балістичні, так і крилаті ракети.

Міністр оборони Японії Ясуказу Хамада заявив, що ракета, випущена в п’ятницю Північною Кореєю, мала достатню дальність, щоб досягти материкової частини США, і могла пролетіти до 15 000 км.

Головний секретар Кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно заявив, що снаряд класу міжконтинентальних балістичних ракет досяг висоти 6000 км, подолавши дальність 1000 км по високій траєкторії. Він приземлився приблизно за 200 км на захід від острова Осіма-Осіма.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця