<

Зразковий аматорський ансамбль танцю з Іванич «Прибужаночка» – володар Гран-прі фестивалю-конкурсу «У ритмі танцю»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:58 | 5.06.2015 / Іваничі /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

«У ритмі танцю» – під такою назвою 1 червня  у Нововолинську вперше відбувся регіональний фестиваль-конкурс народного, екстрадно-сучасного та спортивно-бального танцю.

Мета  фестивалю-конкурсу – пропаганда та підтримка талановитих хореографів і хореографічних колективів народного, естрадно-сучасного та спортивно-бального танцю, визначення перспектив розвитку хореографічного жанру у новому тисячолітті, піднесення творчої активності хореографічних колективів. Конкурс був присвячений Міжнародному Дню захисту дітей, – пише Іваничівська РДА.

Участь у фестивалі взяли  чотирнадцять дитячих танцювальних колективів із Нововолинська, Ковеля, Володимира-Волинського, селища Жовтневого та Іванич. Змагалися юні танцівники  у двох вікових категоріях: молодші та старші. Усміхненими, веселими, натхненними і щасливими – саме такими ми повинні бачити своїх дітей. То ж у день  їхнього свята – Міжнародного дня захисту дітей – усмішок було направду не злічити. Азарт захопив усіх учасників дійства. Конкурсанти демонстрували свою майстерність, змагаючись за нагороди й подарунки. Зразковий аматорський ансамбль танцю «Прибужаночка» Іваничівського РД «Просвіта» (керівник Лілія Васага) отримав найвищу нагороду – гран-прі фестивалю-конкурсу. Наполеглива праця та репетиції принесли свої результати. Член журі фестивалю-конкурсу – викладач відділу хореографії училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського – Лопанов В.Ю. високо оцінив майстерність юних танцівників. Хочеться відзначити, що більшість учасників народного аматорського ансамблю танцю  «Прибужаночка» – цьогорічні випускники.

Солістки ансамблю – Юлія Кузьмич та Ольга Макарук – отримали пропозицію до вступу в Східно-Європейський університет ім. Л.Українки на факультет хореографії від голови журі конкурсу, завідуючого кафедрою хореографії училища культури і мистецтв ім.  І.Ф.Стравінського та викладача інституту мистецтв при університеті ім. Л.Українки, заслуженого працівника культури України Савчука М.О.

Учасники ансамблю були дуже задоволені поїздкою на фестиваль, адже змогли показати свою майстерність , а ще – зустрітися з друзями, з якими познайомилися в минулому році  в Іваничах під час проведення міжрайонного фестивалю-конкурсу сучасного та народного танцю, присвяченого пам’яті Ольги Васаги.

Колектив ансамблю та його керівник – Лілія Васага – щиро вдячні директору РД «Просвіта» Світлані Тарасюк та в.о. начальника відділу культури Іваничівської райдержадміністрації  Людмилі Стузі за матеріальну та моральну підтримку в організації поїздки на фестиваль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця