<

Вибори в Іваничівській ОТГ: станом на 13:00 проголосувало менше 15% виборців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:18 | 25.10.2020 / Іваничі / /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

В Іваничівській громаді функціонує 11 виборчих дільниць, 5 з них знаходяться в Іваничах. Журналісти БУГу побували у трьох, які розташовані в Центрі культури, дозвілля та спорту, районній лікарні та ліцеї №1.

Усі ці дільничні виборчі комісії розпочали свою роботу вчасно о 08:00. У кожній з них дотримуються усіх санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог: є антисептики, усім виборцям роблять скринінг температури тіла, та просять їх дотримуватися безпечної дистанції – не менше 2 метри. Хоча, не всі дослухаються до цієї поради.

Для тих, у кого виявляють підвищену температуру, є окрема кабінка для голосування. Хоча, станом на 12:00, таких виборців в жодній із трьох дільниць не зафіксували.

Також, аби не було великого скупчення у приміщеннях, охочих виявити свою громадянську позицію пропускають згідно черги. До слова, багатьом іваничівцям це не подобається. І вони нарікають на те, що доводиться чимало часу витрачати на простоювання.

Окрім цього, в кожній дільниці присутня інформація про політичні партії та кандидатів, які балотуються на голову Іваничівської ОТГ і депутатів в обласну, Володимир-Волинську району і селищну ради. Й чимало виборців перед тим, як віддати свій голос, ознайомлюються з цими матеріалами, аби, за їх словами, вкотре все зважити й переконатися у правильності свого вибору.

До речі, у кожній із трьох дільниць, у яких побували журналісти БУГу, перед входом виборцям пропонують взяти участь в опитуванні, ініційованому Президентом і відповісти на 5 питань. Щоправда, не усі голосуючі, зголошуються це робити. Чимало іваничівців проігнорувало його.

Порушень на дільницях станом на 12:00 виявлено не було. Однак, у всіх була одна й та ж проблема – нові бюлетені. Саме тому, чимало виборців, витрачали чимало часу, аби розібратися в нових правилах голосування і правильно віддати свої голоси.

Отож, виборча дільниця у КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради». Тут працює 13 членів ДВК та зареєструвалося двоє спостерігачів від кандидатів в депутати.

Як повідомила голова виборчої дільниці Надія Андрейцева, загальна кількість виборців у списках на сьогодні – 1483-ть чоловік. З них на дому голосуватиме 21 людина.

Люди з самого ранку поспішають віддати свої голоси. Станом на 10:00 тут проголосувало 70 виборців. Все відбувається тихо і спокійно.

Виборча дільниця, яка знаходиться в Іваничівському ліцеї №1, теж функціонує в штатному режимі. На ній працює 14 членів комісії та 2 спостерігачі. Люди заходять у приміщення по черзі.

За словами голови ДВК Анатолія Завадського, на дільниці всього зареєстровано 982 виборці, з яких 15 голосуватимуть вдома.

Станом на 12:00 проявили свою громадянську позицію 205 людей.

Висока явка виборців і на виборчій дільниці, розташованій у районній лікарні: станом на 12:00 свої голоси віддали 189 іваничівців.

«Загалом у списках на нашій дільниці зареєстровано 1188 виборців. До 25 з них поїдемо додому. Працює у нас 13 членів комісії та наразі зареєстровано 2 спостерігачів. Ніяких проблем чи порушень не має. Людей пропускаємо згідно черги, усім виміряємо температуру тіла. Працюємо. Все добре», – розповіла голова ДВК Наталія Мартинюк.

До слова, на цій дільниці журналісти БУГу помітили чимало виборців з маленькими дітками та тих, хто голосує вперше. Молоді іваничівці зізнаються, що не могли проігнорувати шанс хоч якось вплинути на долю рідного селища і області.

На дільницю завітали, аби побачити, як проходить голосування, і нардеп Ігор Гузь та заступник голови Іваничівської ОТГ Микола Пасевич.

Близько обіду перед входом в дільницю сформувалася чимала черга з охочих проголосувати. І, незважаючи на деякі незручності й незначну затримку, більшість відноситься до цього з розумінням й кажуть, що все це робиться для їхнього ж блага й заради збереження їхнього життя.

Більшість з опитаних іваничівців кажуть, що від цих виборів чекають позитивних змін й того, що до влади нарешті прийдуть рішучі, чесні й відповідальні люди, які перш за все думатимуть про інтереси громади, а не про свої власні.

До речі, загалом по Іваничівській ОТГ, явка виборців на 13:00 низька. Із 7 тисяч 195 зареєстрованих у списках проголосувало лише 1419 людей.

«Явка низька. На 13:00 проголосувало лише майже 15% виборців», – зауважив секретар Іваничівської селищної ТВК Генадій Чупахін.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер