<

Володимир Гунчик в Іваничах провів прийом громадян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 12.12.2016 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

12-го грудня голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик провів прийом громадян в Іваничах. У прийомі взяли участь голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь та голова Іваничівської районної державної адміністрації Лілія Кревська. 

В основному це були колективні звернення.

Ольга Філь з Лугового ще із трьома жителями цього села просили допомоги у вирішенні транспортного сполучення села Лугового із селищем Іваничі. Знову ж таки жителі села Грушів, очолювані Наталією Кузьмич, звернулися за допомогою у вирішенні будівництва 2-х кілометрів дороги для сполучення сіл Грушів і Трубки. Проблема полягає у тому, що там дороги немає. Насамперед потрібен проект на її будівництво.

Сільський голова села Гряди Микола Бородчук та директор ЗОШ І-ІІІ ступеня Володимир Томчук просили посприяти у добудові Грядівської школи, на яке не можуть одержати дозвіл від проектантів. Є фундамент, на якому можна звести приміщення, де буде п’ять- шість класних кімнат і спортивний зал. Діти вчаться у дві зміни, а добудова дасть можливість перевести навчання в одну зміну. І, аналізуючи народжуваність, дітей, які йтимуть в перший клас,було сказано, що їх збільшиться.

Група жінок пенсійного віку, на чолі з Галиною Куницькою з села Колона звернулися з проханням встановлення своїх прав пенсійного забезпечення. Річ у тім, що усі вони вийшли на пенсію у 55 років, не допрацювавши рік-два до граничного віку виходу на заслужений відпочинок. Їм за кожен недопрацьований місяць, згідно законодавства, зняли 0,5 відсотка нарахованої пенсії. В результаті , як вони повідомили, одержують пенсію 949 гривень. А відповідно до Конституції України ст46 п 3, призначена пенсія не може бути меншою прожиткового мінімуму. В ході розмови з’ясувалося, що Галина Куницька подала позов до суду на встановлення справедливості. І у першій інстанції суд став на її бік. В цьому питанні голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик відповів, що жінка своє питання вирішила. Якщо виграє справу в апеляційному суді, решті таких пенсіонерів потрібно наслідувати її приклад.

Галина Туруцька з Жашкович незадоволена призначенням соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Вона вважає, що її несправедливо призначають людям з різними матеріальними статками.

Мешканка Іванич Галина Приймачук прийшла на прийом із селищним головою Федором Войтюком. Жінка скаржиться, що їй потрібно полагодити дах, бо вітер тріпає бляхою, але не дозволяє комунальникам заїхати машиною на грядку, бо вони її понищать. Іншого доступу, щоб провести роботи немає, пояснив селищний голова. Домовились, що як тільки мороз підморозить ґрунт, щоб під’їхати до будинку, комунальники полагодять покрівлю.

Питання, в яких потрібна допомога відповідних спеціалістів чи служб, голова ОДА Володимир Гунчик, пообіцяв посприяти у їх вирішенні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер