<

В Іваничах відбулися урочисті збори до Дня Незалежності України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:28 | 26.08.2015 / Іваничі /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

У п’ятницю, 21-го серпня, в РД «Просвіта» відбулися урочисті збори з нагоди відзначення 24-ої річниці Незалежності України.

В яких взяли участь голова районної державної адміністрації Федір Войтюк, перший заступник голови райдержадміністрації Теодор Гавінський, заступник голови Людмила Войтович, заступник голови районної ради Юрій Мазурок, громадський діяч Олег Шимонович, учениця 10 класу НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія» смт Іваничі, стипендіат голови Іваничівської районної державної адміністрації та Іваничівської районної ради Тетяна Чонтош, отець Василь Мельничук, отець Анатолій Сидько, секретар селищної ради Олександр Ваянт, депутатський корпус, керівники установ та організацій району, політичні та громадські діячі, демобілізовані військовослужбовці, ветерани ОУН-УПА, жителі Іваничівщини.

Від імені учасників урочистих зборів було покладено корзини квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку, до пам’ятного  знаку Січовим Стрільцям та  до Кургану Слави.

Земляків-героїв, які віддали найдорожче – своє життя за нашу неньку Україну, вшанували хвилиною мовчання.

«На жаль сьогоднішню 24-ту річницю незалежності України ми зустрічаємо із щемом в серці, наші душі переповнені болем страждань і гіркотою втрат за цвітом нашої нації. Адже 24 серпня виповнюється річниця трагедії під Іловайськом. Боротьба за Незалежність України триває. Тому особлива  подяка – нашим Героям-захисникам. Низький уклін – матерям та батькам, що виховали воїнів-патріотів. Окрема подяка – активістам волонтерського руху.  Особливо важливою ваша допомога була в перші тижні агресії. Шана і вічний спокій – тим, хто віддав своє життя, захищаючи Українську землю від агресора», – зазначив у своєму виступі голова райдержадміністрації Федір Войтюк.

Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка № 436 від 17 липня 2015 року за особисту мужність та високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Орденом «За мужність ІІІ ступеня» посмертно нагороджено нашого земляка ПУГАЧА ІГОРЯ ВОЛОДИМИРОВИЧА – солдата в/ч А2331, який загинув, перебуваючи у полоні, біля Старобешево Донецької обл., опізнаний за результатами ДНК, перепохований 20 березня 2015 року у с. Осмиловичі Іваничівського р-ну, де й проживав. Указ зачитав заступник військового комісара Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату полковник Юрій Бандура. Сім’я загиблого отримала високу нагороду з рук голови райдержадміністрації.

За вагомий внесок у розвиток Волинського краю та з нагоди 24-ої річниці Незалежності України розпорядженням голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика Почесними грамотами облдержадміністрації були нагороджені Микола Волинець, Надія Рубан. Подяки голови облдержадміністрації оголошено Людмилі Колесник, Ірині Приймак, Оксані Трифоновій .

За вагомий внесок у розвиток Іваничівщини та з нагоди 24-ої річниці Незалежності України розпорядженням голови районної державної адміністрації було оголошено подяки Ларисі Дячук, Руслану Кашаюку, Ользі Кульчицькій, Емілії Левчук, Галині Макаринській, Андрію Міндзі, Наталії Ничипорук, Чеславу Шестону, Олені Шумик та нагороджено Почесними грамотами райдержадміністрації Леоніда Вихованця, Галину Войтюк, Тимофія Колесника, Оксану Лабунську, Зою Марчук, Андрія Мельничука, Івана Пасічника, Петра Сопронюка, Сергія Фітя .

Заслуженому тренеру Івану Палію рішенням сесії районної ради було присвоєно звання «Почесний громадянин Іваничівського району».

У перерві між урочистостями та святковим концертом була проведена благодійна акція, в ході якої вдалося зібрати 2773 грн. на потреби воїнів АТО.

По закінченні урочистих зборів присутнім було запропоновано перегляд святкового концерту «Моя Україно, калиновий край, на крилах пісень ти до неба злітай».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця