<

Рідні просять проголосувати за петицію про присвоєння звання Героя України загиблому військовому з Іваничівської громади

17:11 | 2.06.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
644
/ Коментарі відсутні

На сайті Президента України розмістили петицію про присвоєння найвищої державної відзнаки «Герой України» загиблому солдату Олександру Сушику з Іваничівської громади.

Петицію створила дружина загиблого.

Олександр з позивним “Сова” солдат 4 танкової бригади, 2 стрілецького батальйону військової частини А7015, загинув 14-го травня під час виконання бойового завдання, в районі населеного пункту Часів Яр, Донецької області.

Герой народився в селі Замости, Волинської області 26-го січня 1968 року. Прожив все життя в селі Мишів Іваничівської громади.

На початку повномаштабного вторгнення перебував за кордоном, звідки повернувся за власним бажанням та пішов у лави ЗСУ. За весь час служби так і не побував вдома з рідними, так як постійно воював в гарячих точках, звільнення Харківської області, Соледар, Бахмут, Часів Яр.

Йдучи в останній свій бій написав повідомлення дружині “йду на роботу,всіх вас люблю”. Був дуже чудовим батьком, чоловіком, другом, побратимом.

“Олександр був справжнім Героєм, рятував життя побратимам, не зважаючи на постійні наступи сил ворога захищав свою країну до останнього, з честю виконав свій обов’язок та залишився вірним присязі українському народові та Україні! Ми пишаємось своїм татом,та вважаємо,що він справжній Герой,який заслуговує на найвищу державну нагороду Героя України (посмертно) із врученням ордена “Золота зірка” його дружині Сушик Ірині Вікторівні”, – йдеться в тексті петиції.

Петицію можна підписати за посиланням. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 000 підписів.

У війні за незалежність України загинув Герой з Іваничівської громади Олександр Сушик

В Іваничівській громаді попрощалися із захисником Олександром Сушиком




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок