<

ОТГ в Іваничівському районі внесли свої корективи в прийняття бюджету на 2017-й рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:40 | 24.12.2016 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

 23-го грудня пройшло перше пленарне засідання 11-ї сесії Іваничівської районної ради, на якому було розглянуто 30 питань.

Серед яких – звіт голови районної ради про діяльність районної ради за рік, звіт редактора КП “Редакція газети “Колос”. Звітували також про хід виконання районних програм. З усіх питань були прийняті відповідні рішення. Депутати прийняли низку програм, внесли зміни до районного бюджету на 2016 рік та розглянули інші важливі питання.

Основне питання -бюджет району на 2017 рік депутати змушені були перенести його розгляд на друге пленарне засідання.

Причиною стало те, що в Іваничівському районі створено три об’єднанні територіальні громади: Литовезьку, Поромівську та Павлівську.  За попередньою інформацією сільські ради, які увійшли в ці об’єднанні громади,  до березня мали працювати за старими бюджетами, а лише тоді перейти на свій бюджет територіальної громади. Однак, прийнятий Державний бюджет України, вніс корективи. Уже з січня усі три громади  в районі запрацюють за бюджетом ОТГ. Відповідно бюджет району, який був підготовлений на 11-у сесію районної ради без врахування цих змін, потребує уточнень і доопрацювань.

— В понеділок нам має бути поданий бюджет. Я прошу серйозно віднестись до вирішення цього питання. Я прошу голів комісій, голів фракцій забезпечити присутність на комісіях. Будемо розглядати бюджет. Якщо у понеділок нам подадуть бюджет, у вівторок буде дві комісії. В середу – ще дві, у четвер буде бюджетна. Тоді орієнтовно проводимо друге пленарне засідання 30-о грудня,- оголосив голова районної ради Андрій Бадзюнь.

Яку фінансову підтримку з державного бюджету отримають новостворені об’єднанні громади, цією інформацією поділилася голова районної державної адміністрації Лілія Кревська:

— Я їздила у ці громади. Вітала  громади із такими значимими подіями у їх житті- виборами. Я теж говорила і депутатам, і голові, що все в їхніх руках. Я переконана, що ці громади будуть сильні, успішні і  заможні. Тому, що за документами, які до нас надійшли з Міністерства фінансів, дві громади: Литовеж і Поромів-це громади- мільйонери. До них надходять субвенції. Наприклад, візьмемо, Литовеж: на освітню галузь виділено  більше 7 мільйонів 714 тисяч гривень, на медицину – 3мільйони 208 тисяч гривень, окрім цього,  додаткова дотація -1 мільйон 356 тисяч гривень. Візьмемо Поромів: освітня субвенція 6 мільйонів 199 тисяч гривень, медична – 2 мільйони 461 тисяча, додаткова дотація – 1 мільйон 405 тисяч гривень. Павлівка: на освітню субвенцію виділено 15 мільйонів 204 тисячі гривень, на медицину – 4мільйони 258 тисяч гривень, додаткова дотація – 2 мільйони 309 тисяч. Тобто ці громади- мільйонери. Я переконана, що раз успішні будуть наші громади, значить  успішний буде наш  Іваничівський район.

У зв’язку із виборами у ОТГ двоє депутатів районної ради подали свої заяви на складення своїх повноважень: Андрій Сапожник від БПП “Солідарність”, який обраний головою Павлівської об’єднаної територіальної громади та Василь Живчин від ВО “Батьківщина” – обраний депутатом цієї громади. Депутати задовольнили їх прохання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця