<

На Іваничівщині парафія Московського патріархату перейшла до Православної церкви України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:16 | 21.01.2019 / Іваничі / /
Перегляди
6
/ коментарів 17

19-го січня відбулися загальні парафіяльні збори релігійної громади УПЦ МП у селі Гряди Іваничівського району. Парафіяни виступили за перехід до Православної церкви України.

Як повідомив голова Грядівської сільради Микола Бородчук, збори провели відразу після освячення води у храмі.

Жителі сіл Гряди та Хренів Іваничівського району, які є прихожанами церкви Казанської ікони Божої Матері, одноголосно проголосували про перехід до складу Православної церкви України.

За його словами, настоятель храму підтримав рішення пастви.

“Батюшка разом з усіма погодився перейти в ту церкву. Коли його спитали про згоду, він сказав “так”, – розповів сільський голова.




коментарів: 17
    • Якщо дивитися по держреєстрам, то старий лис на псевдо “агєнт Антонов” знову всіх перехитрив, і оті парафії, по документам, переходять не до СЦУ (яка ще й досі, схоже, юридично не створена), а в УПЦ КП! “Чудотворці” – шо тут ше скажеш)))

  1. ПцУ, СЦУ, Упц кп, Упц Мп, РПЦ… православному тута без пiвлiтри не розберешся

    • УАПЦ ше забули, Українську Автокефальну Православну Церкву))) Яка ше 100 років назад самопроголосилася автокефальною))) А тут, виявляється, Стамбул знову якусь автокефалію дав))) Ше й в п”ятницю оно пам”ятник з помпою Порошенко з т.зв. Єпіфанієм відкрили першому “митрополиту” УАПЦ Липківському))) І якшо Липківський таким чином визнається як перший автокефальний “митрополит Київський і всія України”, то хто ж тоді т.зв. Єпіфаній, й шо наразі було здобуто свідками томосу? Отут справді не те шо без півлітри – тут білочку можна злапати, та так і не розібратися)))

    • Чімадан-вакзал-раісся, пане Бімбер!))) Там є і РПЦ, і кляті, але такі кохані вами москалі, і навіть окремі апартаменти в санаторії ім.Кащенка – все тільки для Вас!!))) Годі терпіти цю сіру волинську злиденність – вперед!!!)))

  2. Кацапські пси гавкають ,а караван потихеньку іде і плювати йому на цих сектантів .

    • “Дякуємо за Ваш відгук! Ваша думка дуже важлива і цінна для нас! Ми і надалі будемо підтримувати якість обслуговування наших клієнтів на високому рівні…”)))

  3. Вдячність,вітання громаді храму Казанської ікони Божої Матері та отцю-настоятелю! Здоров’я Вам,грядівчани! Молитви, віри, допомоги. Від Пресвятої і Преблагословенної.

    • Пані Світлано, Ви, як бачу, маєте відношення до упом”янутої громади, і можете бути в курсі – то ж хотів би, якщо Ваша ласка, задати питання: а сам храм будуть перейменовувати в честь інших (вже українських) святині/святої/святого? З повагою.

      • Тоді варто переіменувати всі РПЦ-шні церкви з Покровської (ікона яка бере початок із Константинополя) на Гундяївську, церкви св. Володимира (князя Київської Русі, а тому і України) і таких багато. Тому нідо чого ваша думка переіменування.

        • Ви що, в РФ живете – раз такі вумні думи думаєте як там РПЦ має “правильно” свої храми іменувати? Мене, як волинянина, це геть не тривожить!
          Більше цікавить інше – ніби як всі, куди не кинь оком (вухом), підтримують Порошенковий курс “геть від Москви”, і, либонь, чи не кожен перший глаголить “РПЦ – секта”(с), так? А храм в Грядах названий в честь однієї з найбільш шанованих святинь РПЦ. Шо ж воно тоді виходить, га???

  4. Як видно з коментарів, найбридаішими і найнебезпечнішими в Україні істотами є не московські волі, а українські гниди. Малоросійс ькі гниди.

    • Доповню також що, як видно з історії, повсякчас найнебезпечнішим деструктивним фактором для України була відсутність сірої речовини в головешках шароварного активу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця