<

Іваничі: останні лебеді покинули Татарку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:13 | 15.01.2018 / Іваничі /
Перегляди
0
/ 1 коментар

15-го січня останні три лебеді, які плавали на озері Татарка в Іваничах, покинули водойму через морози, які скували її у кригу.

Татарку в селищі Іваничі ці дивовижні птахи облюбували через те, що озеро не замерзало, бо джерела, які били з глибин завадили цьому. Тому лебеді цілою зграєю знаходили тут притулок на зимівлю.

Проїжджаючи трасою, тут часто зупинялися автомобілі і дорослі, особливо з дітьми йшли годувати цих красенів і фотографуватись.

Ще торік тут залишалося зимувати більше трьох десятків лебедів, але байдужість людей і посадовців змусили птахів покинути водойму.

Сьогодні вранці ще три лебеді плавало, але вранішній мороз був дуже сильний. Певно птахи потерпали, щоб не примерзнути. Озеро ніхто не чистить, джерела, які б’ють, замулилися, тому воно стало замерзати,- розповідає жінка, яка живе неподалік водойми.

Татарка вкрилась кригою, ледь видніється маленька проталина, кілька пір’їн і шматки хліба, кинуті на лід.

Шкода, останні лебеді, які покинули сьогодні водойму, можуть не повернутися. Щось втратило селище, щось втратили ми, дорослі, через свою байдужість.




один коментар
  1. Татарка замерзла, лише через те, що цього року підняли рівень води піднявши дамбу. А джерела просто не можуть підмити лід на цю висоту. Зніміть доску з дамби і вона знав не буде замерзати як і раніше!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер