<

Дев’ятий сезон освітнього проекту «Зимова Агрошкола» підбиває підсумки в Іваничівському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:39 | 22.03.2017 / Іваничі /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В рамках освітнього проекту «Зимова Агрошкола» в Іваничівському районному центрі зайнятості 21 березня відбулося заключне заняття  для шукачів роботи.

В заході взяли участь директор Волинського обласного центру зайнятості Романюк Роман В’ячеславович;начальник відділу організації профорієнтації ОЦЗ Балакіна Наталія Богданівна;заступник голови Іваничівської РДА Войтович Людмила Миколаївна; начальник відділу агропромислового розвитку  Кислюк Олена Володимирівна,а також практики котрі брали активну участь в реалізації освітнього проекту. Серед них: голова фермерського господарства «Велес-М» Міндзя Андрій Васильович;керівник ПСП «Павлівська риба» Сарабуна Петро Григорович та керівник ТОВ «Старий порицьк» Юсковець Микола Ігорович, – повідомляє Алла Мадяр,провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Іваничівського РЦЗ.

 От вже дев’ятий рік підсумовується результативність даного проекту. Основними виробниками сільськогосподарської продукції є селяни. Саме тому знання,як правильно вирощувати певну культуру, доглядати за нею, підвищити врожайність ніколи та нікому не завадять. В Іваничівському районному центрі зайнятості,переважно,шукають роботу жителі сільської місцевості. Кожен з них має клаптик землі,а де хто цілі паї,тому проект «Зимова Агрошкола» тільки допомагає учасникам удосконалити свої знання,знайти відповіді на турботливі запитання,поділитися досвідом та сприйняти інший досвід для самореалізації.

  Роман В’ячеславович підкреслив потрібність проведення заходів за даним напрямком. Адже на заняттях освітнього проекту «Зимова агрошкола» піднімається рівень обізнаності,що є запорукою досягнення кращих результатів для сучасного господаря.

   Людмила Миколаївна зазначила,що дані проекти допомагають  жителям сільської місцевості тримати вольовий дух та не дивлячись на труднощі  продовжувати вирощувати сільськогосподарську продукцію.

   Олена Кислюк розповіла про програми державної підтримки сільського господарства. Європейські гранти для створення кооперативів на селі.

    Досвідом щодо вирощування полуниці,ще раз поділився з учасниками Андрій Міндзя. Переконливо довів, займаючись полуницею уже понад вісім років, вигідність вирощування цієї ягоди. Свій досвід переважно черпає від польських аграріїв. Особисто відвідує фермерські господарства сусідів переймаючи напрацювання та постійно навчаючись новим технологіям.

   Петро Григорович орієнтував сільське населення на продуктивну само зайнятість та розвиток підприємництва в галузі риборозведення. За  даним напрямком цього року вперше в Іваничівському РЦЗ презентовано тематику «Основи риборозведення».

   Микола Юсковець зазначив,що саме в реаліях теперішнього часу  усім потрібно переглянути відношення до господарювання націлюючи шукачів роботи  на виробництво органічної продукції. Не потрібно боятися розводити нові продукти та зациклюватися на вирощуванні картоплі та буряка, це традиційні продукти попит на них є і буде. Але сучасний споживач хоче чогось нового,чистого,органічного. Тематика «Органічне виробництво»,також вперше була представлення для шукачів роботи.

    Директор Іваничівського районного центру зайнятості Гарік Татоян,подякував, як гостям так і присутнім слухачам Агрошколи за те,що вони цікавляться та прагнуть до модернізації сільського господарства. Також наголосив на важливості і корисності даного проекту для селян. Для того, щоб реалізувати свої мрії потрібно бути достатньо проінформованими. В час коли модернізація йде шаленими темпами,селяни змушені змінювати свої напрямки виробництва.  Про це засвідчує і практика.

   Учасники підтвердили,що дізналися багато нової  і корисної інформації,яка ніколи не зашкодить та її за плечима носити не потрібно. Подякували за увагу до сільського сектору,якому  обов’язково потрібна підтримка.

   З побажаннями успішного господарювання   найактивнішим учасникам було вручено сертифікати участі в освітньому проекті  «Зимова Агрошкола».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа