<

Чи прийме “Барвінок” у Павлівці Іваничівського району на відпочинок дітей влітку?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:35 | 25.02.2017 / Іваничі /
Перегляди
6
/ 1 коментар

23-го лютого голова Іваничівської районної державної адміністрації Лілія Кревська звернулась по допомогу до депутатів районної ради у сприянні вирішення підготовки КЗ “Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку дітей “Барвінок”, що у Павлівці до оздоровлення та відпочинку дітей влітку.

Кревська сказала, якщо планувати оздоровлювати дітей влітку в “Барвінку”, потрібно уже вирішувати, що робити, де взяти кошти. Вона нагадала, що цей комунальний заклад прийнятий у спільну власність територіальних громад сіл і селища району рішенням сесії від 23.06.2016 року. Згідно Статуту засновником і власником є районна рада,  балансоутримувачем – відділ освіти та молоді районної державної адміністрації. Табір є постійно діючим. Однак на сьогоднішній день не має постійного директора. На громадських засадах обов’язки виконує методист КЗ “Іваничівський будинок дитячої та юнацької творчості” Віталіна Мазурук. Але вона переходить на іншу роботу, тому постає питання передачі матеріальних цінностей, які знаходяться на балансі вартістю 1.5 мільйона гривень. Леся Грицюк, якій запропонували цю посаду, категорично відмовилася від неї. Не має коштів на підготовку табору до роботи. Є 1.5 ставки сторожа, працює дві людини. Там гарна територія, але умови для відпочинку треба створювати. Щоб відновити роботу табору і створити там належні умови, потрібно більше 4 мільйонів гривень, так оцінила стан справ робоча група, яка виїжджала на місце, повідомила голова адміністрації.

— Найперше: на території знаходиться підстанція, дах якої протікає. Напруга становить 10 тисяч вольт. Це небезпечно.  Насамперед, що треба зробити – це освітлення і полагодити водопровід. На це орієнтовно потрібно близько 1 мільйона гривень. У будиночках теж потрібні ремонти: там дах протікає, там стеля провисла, – поінформувала Лілія Богданівна.

Голова районної ради Андрій Бадзюнь відповів, що, Ви мені Америку не відкрили, ми цим питанням займаємось. Воно розглядалось на бюджетній комісії і на інших. Директор буде призначений на наступній черговій сесії. Вакансія відкрита. Звісно там має бути господар, який наведе лад. Ми вирішили, що табір має працювати. І у 2017 році діти не будуть оздоровлюватися “на асфальті”, а ці кошти спрямуємо у “Барвінок”. Була пропозиція оголосити тендер і половину місць віддати дітям з інших районів. Буде день депутата і ми виїдемо на місце, щоб прийняти відповідні рішення, пообіцяв Андрій Анатолійович.

Директор ЗОШ І-ІІІ ступеня села Гряди Володимир Томчук погодився,  з тим, щоб діти могли відпочивати у “Барвінку”, треба створити належні умови. Має бути призначений директор на постійній основі, треба шукати гроші, робити електрику, водопровід. А ще, я хочу, сказати є така проблема із оздоровленням дітей пільгових категорій, яких не можна відправити на відпочинок безкоштовно за кордон. А тут треба буде оздоровити 20 дітей за кошти батьків. А це орієнтовно 2 тисячі гривень. Це буде проблемно.  Але умови для відпочинку треба створювати. А тоді вже говорити за відпочинок.

Ігор Тимощук сказав, що треба взяти на себе відповідальність і почати робити. Звернутись за допомогою до підприємців, релігійних громад, директорів шкіл. Депутати погодились, що потрібно зробити виїзд на місце, намітити роботи і ставати до роботи самим і залучати інших.




один коментар
  1. Якщо Тимощук візьметься за роботу, то знаю точно що зробить. Він своїми коштами пожертвує, але зробить. Побільше було б таких жертвенних депутатів, тоді б наша країна процвітала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер