<

Частина жителів села Соснина Іваничівського району хочуть приєднатися до Зимнівської громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:20 | 28.07.2016 / Іваничі / , , /
Перегляди
272
/ коментарі 2

Громада села Соснина, що на Іваничівщині, обговорює можливість приєднання до Іваничівської або вже створеної Зимнівської територіальної громади, яка успішно розвивається на території Володимир-Волинського району.

“На разі розглядається два варіанти: Іваничі та Зимне. Люди поки не визначились і остаточного рішення ми не приймали, але обговорення такі проходили. Частина мешканців села хочуть до Іваничівської, інша – до Зимнівської громади. Були громадські слухання і жителі виявили бажання об’єднатися з громадою, яка була створена у Володимир-Волинському районі. Однак зараз на законодавчому рівні це не можливо, тому що порушуються межі Іваничівського району. Тим не менше, є немало бажаючих приєднатися до Зимного, бо ця громада стабільно розвивається. Люди бачать це і чекають, поки приймуть зміни до законодавства. Опитування плануємо провести після прийняття змін до закону “Про добровільне об’єднання територіальних громад”. Знаю також, що варіант із Зимним розглядали і в Луковичах Іваничівського району, принаймі у 2015 році точно”, – розповіла сільський голова Соснини Марія Синюк.

У Офісі реформ повідомляють, що межі районів можна змінювати, якщо це обґрунтовано вагомими причинами. У разі доцільності входження до складу нового об’єднання територіальної громади, розташованої на території суміжного району, обласна рада звертається з поданням до Верховної Ради України щодо зміни меж відповідних районів у порядку, визначеному законом. У такому випадку питання про утворення об’єднаної територіальної громади розглядається обласною радою протягом 30 днів з дня набрання чинності рішенням Верховної Ради України про зміну меж відповідних районів.

“Об’єднання Соснини з Зимним теоретично можливе, проте процедура приєднання населеного пункту одного району до громади, яка знаходиться в іншому – досить складний процес, який потребує немало фінансів і часу. За чинним законодавством у такому разі мають пройти вибори і в Соснині, і повторно в Зимнівській громаді.

Вже є законопроект зі змінами до закону “Про добровільне об’єднання територіальних громад”, який був включений у порядок денний пленарного засідання Верховної Ради, проте депутатами не розглядався. Якби його прийняли, процедура об’єднання Зимного та Соснини значно спростилася б”, – відзначив керівник Центру Офісу реформ на Волині Анатолій Пархомюк.

У будь-якому випадку початок процесу об’єднання один – мешканці населеного пункту повинні на громадських слуханнях висловити своє бажання та затвердити його рішенням сесії відповідної ради.




коментарів: 2
  1. Мудре рішення. Знаю і поважаю мешканців села Соснина. Знаю багатьох і у с. Менчичі, що поряд. У цих двох селах жили українські патріоти-шляхтичі – Стульські, Рибицькі, Гловацькі…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер