<

Господарський суд призупинив справу щодо націоналізації ПриватБанку: незгодні протестють під будівлею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 17.10.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Господарський суд Києва призупинив провадження у справі щодо націоналізації ПриватБанку.

Про це повідомляється на сайті суду, – передає Укрінформ.

“Судове засідання у справі №910/1834/19, призначене на 10 год. 30 хв. 17 жовтня 2019 року, не відбудеться у зв’язку із зупиненням провадження у справі №910/1834/19 до набрання законної сили рішенняу справі №826/7432/17”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з розкладом засідань на сайті суду, 17 жовтня о 10:30 мало розпочатися засідання у справі щодо націоналізації ПриватБанку, суддя – Людмила Шкурдова. На цьому засіданні мали розпочатися судові дебати.

Як повідомив у коментарі журналістам начальник управління претензійно-позовної роботи Національного банку України Віктор Григорчук, “щойно Національний банк отримав ухвалу Господарського суду міста Києва, яка була прийнята, виходячи з її змісту, вчора, про те, що, розглядаючи справу за позовом пана Коломойського та компанії Triantal до ряду відповідачів, зокрема і до Національного банку України, про витребування акцій ПриватБанку, суддя прийняла рішення про те, щоб зупинити провадження у цій справі до вирішення справи, яка розглядається в суді адміністративної юрисдикції щодо визнання незаконною так званої націоналізації (ПриватБанку – ред.)”. Він зазначив, що це було несподівано, і сторонам не було про це повідомлено.

Представник НБУ додав, що після того, як буде розглянуто спір у Шостому апеляційному адміністративному суді, буде продовжено слухання щодо позову, який роглядається у Госпсуді Києва.

Григорчук зазначив, що провадження в апеляційній інстанції ще не відкрито.

“Сторони по цій справі і раніше звертали увагу суду на те, що є спір, у якому вирішується питання законності так званої націоналізації, але на момент подання цих клопотань (на засіданнях, що були раніше, – ред.) суддя не вбачала за необхідне зупиняти провадження по цій справі, але чомусь почала вбачати це вчора (і зупинила провадження – ред.)”, – уточнив Григорчук.

Господарський суд Києва оголосив про перерву до 17 жовтня у розгляді справи за позовом Ігоря Коломойського про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку між Мінфіном і особами, які були на той момент співвласниками фінустанови.

Загалом у дворі суду станом на 11:45 було більше 150 осіб.

Також під судом були присутні представники “Демократичної сокири”, які трималиу руках прапори з логотипом своєї організації.

Як повідомив суд у фейсбук, після перевірки приміщення Господарського суду міста Києва працівниками слідчо-оперативної групи управління поліції, кінологів та вибухотехніків через повідомлення про замінування робота суду відновлена та здійснюється у звичайному режимі.

До слова, вранці з Господарського суду Києва було евакуйовано працівників суду і відвідувачів через повідомлення про мінування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок