<

Головний опозиціонер Росії Навальний перебуває в комі з важким отруєнням: його планують перевезти на лікування закордон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:20 | 20.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Вранці 20-го серпня російський опозиційний політик Олексій Навальний потрапив до реанімації з отруєнням, за словами лікарів, він перебуває у комі.

Про це повідомила його речниця Кіра Ярмиш у Twitter, -передає Радіо Свобода.

Як повідомляють, Олексію Навальному стало зле в літаку на рейсі з сибірського міста Томська до Москви. Літак екстрено сів у Омську, Навального на швидкій відвезли до лікарні з отруєнням.

Навальний перебуває в реанімації. Його підключили до апарату “штучного дихання”.

До лікарні викликали поліцію.

Ярмиш припускає, що політика отруїли чимось, підмішаним у чай.

Згодом вона написала у твітері, що Навальний впав у кому.

Прессекретар Навального також заявила, що лікарі затягують із повідомленням близьким результатів аналізів опозиціонера, – пише УП.

За її словами, лікар, який спочатку обіцяв повідомити результати через 2 години, тепер каже, що вони будуть готові ще через 2 години. При цьому він відмовляється говорити з лікарем Навального.

“Ухильна реакція лікарів тільки підтверджує, що це отруєння. Ще дві години тому вони були готові поділитися будь-якою інформацією, а тепер явно тягнуть час і не говорять, що їм відомо”, – зазначила Ярмиш.

В той же час, за даними російських ЗМІ, лікарі поставили попередній діагноз російському опозиціонеру Олексію Навальному – отруєння невстановленим психодиcлептиком. Водночас у лікарні не можуть підтвердити, що в нього отруєння, – пише УП.

В даний час Навальний перебуває в реанімації в ЛШМД-1 Омська, він у важкому стані, в комі. Соратники написали заяву в поліцію і в СКР.

Заступник головного лікарні швидкої медичної допомоги №1 Омська, де перебуває російський опозиціонер Олексій Навальний, Анатолій Калініченко заявив у коментарі журналістам , що лікарі займаються порятунком його життя.

“Стан пацієнта стабільний, триває інтенсивна терапія.

Ми просунулися в діагностиці захворювання. Отримано кілька десятків досліджень параметрів стану крові, роботи головного мозку, інших органів і систем. Триває лікування, слава богу, у нас є спеціалізований центр для лікування таких пацієнтів.

Лікарі роблять не те щоб усе можливе, лікарі реально займаються порятунком його життя”, – сказав Калініченко.

При цьому він відмовився повідомити діагноз або результати аналізів Навального.

Згодом прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Кремль готовий в разі потреби організувати перевезення Навального на лікування за кордон. Штаб Навального, своєю чергою, погодився і попросив Кремль посприяти його переміщенню за кордон на лікування.

Про це у твіттер написала голови “Альянсу лікарів” Анастасія Васильєва.

Ми офіційно відгукуємося на пропозицію і просимо сприяння в наданні медичної документації для переведення Навального в провідний токсикологічний центр в Європі”, – зазначила вона.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця