<

“Година землі” – світова акція з вимкнення світла, котра відбудеться сьогодні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:36 | 25.03.2017 / Новини /
Перегляди
6
/ 1 коментар

Сьогодні, 25-го березня,  світове співтовариство проводить акцію «Година Землі», яка щороку в останню суботу березня об’єднує всіх, кому небайдуже майбутнє планети. О 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня.

Серед відомих українських споруд та пам’яток, які опинилися на одну годину у темряві – Хрещатик, Софійський та Михайлівський собори, Києво-Печерська лавра у Києві, Театр опери та балету в Одесі, Свято-Успенський собор в Полтаві, Тернопільський та Луцький замки та багато інших, – повідомляє ZIK.ua.

«Година Землі» була започаткована в Сіднеї (Австралія) у 2007 році, тоді понад 2 млн приватних будинків та організацій одночасно вимкнули світло на одну годину. Вже через рік до цієї ініціативи долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу.

Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році, того року до «Години Землі» долучилися 16 міст та містечок. У 2016 році вже понад 75 міст нашої країни разом зі столицею приєдналися до світової спільноти, вимкнувши світло на відомих спорудах та закликавши жителів до активних дій за майбутнє Землі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок