<

Газпром зробив перший крок до нового транзитного контракту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:37 | 30.11.2019 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Росія на газових переговорах з Україною почала процес погодження проєкту договору про приєднання газових мереж відповідно до європейських правил.

Про це йдеться у повідомленні НАК “Нафтогаз України” у фейсбук з приводу газових переговорів у Відні між Україною та Росією 28-го листопада.

“З хорошого: ми нарешті отримали від росіян їхні коментарі по договору про приєднання мереж (interconnection agreement), який має бути укладений у відповідності до європейських правил. Проєкт такого договору керівник ОГТСУ (оператора газотранспортної системи України — ред.) передав Газпрому ще на тристоронній зустрічі у вересні, але досі жодної відповіді ми не мали”, – йдеться в повідомленні.

Як підкреслили в Нафтогазі, такий договір є першим кроком до продовження транзиту, хоча до кінцевого рішення ще далеко.

Тристоронню зустріч, заплановану на сьогодні, 29-го листопада, перенесли саме для того, щоб фахівці обох операторів проаналізували коментарі і дійшли згоди щодо тексту угоди, повідомили в українській компанії.

У Нафтогазі наполягають на укладанні таких договорів інтерконекту з усіма операторами ГТС сусідніх країн Євросоюзу, з Молдовою та Росією.

“Вони є невід’ємною частиною європейських правил газового ринку, які впровадила Україна”, – йдеться в повідомленні.

Водночас у Нафтогазі попередили, що, як показує досвід, “з наближенням до важливих дат тактика російської сторони змінюється кілька разів, і буде змінюватися ще. На тому боці – дуже досвідчені переговорники, які бачили з десяток наших урядів і мають широкий арсенал переговорних інструментів”.

Крім того, коментуючи ці українсько-російські переговори у Відні, в Нафтогазі зазначили, що “двосторонні зустрічі не є чимось унікальним у форматі тристоронніх газових переговорів з росіянами”.

“Проведення вчорашніх консультацій було узгоджене з Європейською комісією. Будь-які рішення з цього питання і далі будуть обговорюватися і прийматися нами в тристоронньому форматі Україна-Росія-ЄС”, – наголосили в компанії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця