<

ЄС пропонує зупинити постачання нафти трубопроводом «Дружба» в Німеччину і Польщу

15:49 | 12.05.2023 / Новини / /
Перегляди
111
/ Коментарі відсутні

Європейський союз запропонував призупинити постачання російської нафти трубопроводом «Дружба» в Німеччину і Польщу.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на документи, пише Суспільне.

Зазначається, що відповідно до санкцій ЄС двом країнам дозволили продовжувати отримувати нафту через північну ділянку нафтопроводу “Дружба”. Попри це, обидві держави вже припинили отримування нафти через провід, виконавши попередні обіцянки скоротити обсяг.

Згідно з документами, з якими ознайомилося агентство, є пропозиція припинити дію винятку з санкцій для цих країн. Цей виняток був наданий, коли ЄС вирішив заборонити більшу частину імпорту російської нафти в червні минулого року.

Хоча такий крок буде здебільшого символічним, враховуючи, що обидві країни вже припинили постачання, саме по собі відключення змусило кілька нафтопереробних заводів займатися складною логістикою, щоб отримати доступ до альтернативної сировини. Принаймні завод PCK Schwedt поблизу Берліна, був змушений виробляти менше палива для регіону, який він обслуговує, зазначає Bloomberg.

Водночас винятки хочуть залишити для Чехії, Угорщини та Словаччини, які отримують нафту через південну гілку нафтопроводу “Дружба”.

Нафтопровід “Дружба”, який постачає нафту до кількох інших країн, включаючи Німеччину, Угорщину, Польщу, Чехію та Словаччину, не піддавався санкціям Європейського Союзу проти Росії. Це пояснюється тим, що ці країни мають менше варіантів постачання нафти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця