<

Фонд Юрія Гупала спростував причетність до розкрадання гуманітарки у Луцьку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:39 | 16.06.2022 / Новини / , , /
Перегляди
413
/ коментарі 2

15-го червня СБУ на Волині заблокувала одразу дві схеми махінацій з гуманітарною допомогою. Одну зі схем співробітники СБУ викрили у Луцьку.

У ній задіяна одна із громадських організацій Волині. Правоохоронці встановили, що організація ввозила автомобілі на територію України під виглядом гуманітарної допомоги, а надалі автівки продавались за готівку.

Зокрема, оперативники зафіксували продаж одного «гуманітарного» автомобіля за суму у понад 100 тис. грн. Також представник громадської організації  обіцяв продати карету швидкої допомоги, ввезеної в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Її вартість зловмисник оцінив у 12 тис. доларів США.

Як стало відомо пізніше, мова йде про Благодійний фонд «Віримо в Україну», засновником якого є заступник голови Волинської ОВА Юрій Гупало.

Пізніше у Фонді прокоментували скандал з гуманітарною допомогою. Відповідне повідомлення опублікували на сторінці Фонду у фейсбуці.

Офіційно повідомляємо, що ніякого відношення до вчинення злочинних дій, передбачених частиною третьою статті 201-2 Кримінального кодексу України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв, або безоплатної допомоги), наш благодійний фонд немає, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сторінці Фонду, затримана СБУ за звинуваченнями у вчиненні даного злочину, особа Ю.К. зверталася до Фонду і цілого ряду благодійних організацій з пропозицією передати безкоштовно для потреб ЗСУ автомобілі, які він мав за кордоном.

Після затримання чоловіка і оприлюднення інформації про злочинні схеми, реалізовані цими «псевдоволонтерами», у Фонді підготували звернення до СБУ з метою всебічної перевірки фактів діяльності Ю.К. і наявності автівок, які мали бути ввезені від Фонду на територію України.




коментарів: 2
  1. В Луцьку як не один то другицй ,де цих аферюг назбирали і хто їх призначав на такі посади в адміністрацію .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця