<

Фахівці розповіли, скільки повинен коштувати справжній сир

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:21 | 24.07.2018 / Новини / , /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

80 % сирів, які виробляються сьогодні в Україні, це варіації напівтвердого сичужного “російського” сиру, зазначають фахівці.

Дозрівають ці сири від місяця до двох і мають жирність 35−50%. Іноді в них додають щось для смаку: пряжене молоко, зелень, горіхи і так далі, повідомляє Gazeta.ua.

Олександр Деркач співвласник групи “Малочний альянс”, розповів Agronews  про те, скільки ж має коштувати справжній сир на українському національному ринку:

“При вартості молочної сировини 7,50 грн за літр, рентабельності виробництва 10% надбавку торгових мереж від 18% до 25% (вище, ніж по маслу), вона повинна складати близько 160 грн за кг”, – ділиться мінімальною ціною на продукт Олександр Деркач.

Не зважаючи на досить низьку ціну на сировину, деякі виробники заміняють молочні жири рослинними. Це не забороняється законодавством, але в такому випадку продукт повинен називатися “сирним продуктом” і це повинно бути чітко і однозначно вказано на упаковці. Хоч деколи, виробники нехтують цим правилом.

“Собівартість такого “сиру” рази в півтора нижче ціни реального сиру”, — зазначає Деркач.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця