<

Європейська комісія боротиметься з фейковими новинами в інтернеті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:54 | 26.04.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Європейська комісія має намір посилити боротьбу з дезінформацією в Інтернеті.

Про це йдеться в доповіді ЄК, передає УНН.

“Наші громадяни мають повне право бути захищені від брехливої ​​інформації”, – заявила куратор питань цифрової економіки і суспільства, комісар Європейського Союзу Марія Габріель.

Дезінформація підриває демократичний процес у країні, переконаний віце-президент Єврокомісії з питань єдиного цифрового ринку (ЕЦР) Андрус Ансіп.

“Дезінформація як інструмент політичного впливу не є ноу-хау. Але нові технології, особливо цифрові, розширили свою сферу охоплення брехливої ​​інформації онлайн-середовища. У той же час саме онлайн-платформи відіграють важливу роль в боротьбі з дезінформаційними кампаніями, організованими окремими особами і країнами з метою підірвати нашу демократію”, – підкреслив він.

“Фальшиві онлайн-новини і дезінформація – це зброя, яка представляє собою серйозну загрозу для безпеки нашого суспільства”, – додав європейський комісар з питань безпеки Джуліан Кінг.

На основі доповіді, опублікованої в березні 2018 року, Єврокомісія визначає дезінформацію як “достовірно неправдиву або таку, що вводить в оману, інформацію, яка створюється і поширюється, щоб навмисно обманювати громадськість”.

З повним текстом доповіді можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, у квітні вітчизняні експерти заявили про чергову провокацію Росії проти України. На цей раз вона була спрямована проти української авіакомпанії “Хорс”, що розробляє гірокоптери для потреб армії. Російські журналісти звинуватили компанію в тому, що вона нібито сприяла Росії в перекиданні військових до Сирії на літаках Airbus A320. Росіяни при цьому задіяли міжнародне агентство Reuters, де і було опубліковано їх розслідування.

Однак майже відразу після появи розслідування російських журналістів Державіаслужба України заявила, що літак з розслідування Reuters відсутня в українському реєстрі повітряних суден.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця