<

Евакуація українців з Китаю: на борту були волиняни. Попри протести, евакуйованих привезли в санаторій на Полтавщині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:25 | 20.02.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

20-го лютого в Україну повернулися жителі 15 областей, евакуйовані через епідемію коронавірусу із Уханя. Серед інших є жителі Волинської області. 

Про це повідомляє РБК Україна, посилаючись на спікера Міністерства внутрішніх справ Артема Шевченка.

Так, у МВС перерахували всі регіони, які представляють евакуйовані: Полтавська, Харківська, Миколаївська, Кіровоградська, Львівська, Волинська, Дніпропетровська, Вінницька, Хмельницька, Донецька, Житомирська, Запорізька, Закарпатська та Одеська області. Зокрема, на рідну землі прилетіли жителі Маріуполя, Кривого Рогу та Києва.

Нагадаємо, українці, яких евакуювали з Китаю через спалах коронавірусу, мають прибути на карантин у селище Нові Санжари на Полтавщині. Проте, місцеві жителі виступають проти такого сусідства. Вони перекрили трасу та облаштували барикади, що не пропустити евакуйованих до місця призначення. Відбуваються сутички між протестувальниками та поліцією.

Громадське транслює з місця події наживо.

У Міжнародному аеропорту міста Харків співробітники Держприкордонслужби забезпечили прикордонне оформлення 94 осіб, які прибули спецрейсом з Китаю, – інформує Державна прикордонна служба

Серед пасажирів, які будуть направленні на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїлю).

Інформацію про осіб, які прибули в Україну, прикордонники отримали завчасно, тому їх перевірку за всіма базами даних здійснили ще до прильоту.

Біля трапу літака інспектори прикордонного контролю лише провели ідентифікацію осіб та проставили відмітки в паспортні документи іноземців. Прикордонний контроль здійснювався у захисному спорядженні із дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у відокремленій зоні летовища.

Як повідомлялось, 20-го лютого о 9:40 український пасажирський літак спецрейсу “PQ 7302” із евакуйованими з КНР громадянами здійснив посадку в міжнародному аеропорту “Бориспіль”. Там він дозаправився пальним і вилетів у міжнародний аеропорт міста Харків.

На борту літака, окрім 22 осіб – членів екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу, прилетіло 72 пасажири. Серед пасажирів, які будуть направлені на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця