<

Евакуйованих з Уханя направлять на карантин до медзакладу на Полтавщині — місцеві проти цього

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:50 | 20.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Евакуйованих з Уханя українців та іноземців направлять на карантин до медичного закладу у Нових Санжарах на Полтавщині. Водночас місцеві жителі влаштували протест проти розміщення на карантин евакуйованих з Уханя.

Як повідомляє Нацполіція та МВС, евакуйованих доправлять до «Нових Санжар» спеціальним транспортом ДСНС та під охороною поліції.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що медичний центр буде повністю ізольований та переведений «на суворий режим бактеріологічної безпеки». Він додав, що бактеріологічної небезпеки немає.

Як пише «Суспільне.Полтава», жителі Нових Санжар влаштували пікет проти розміщення на карантин евакуйованих з Уханя. На місці події працюють правоохоронці.

Зазначається, що між місцевими та поліцейськими почалися сутички.

У Нацполіції Полтавщини повідомили, що встановили понад 10 найагресивніших людей та роз’яснили їм юридичні наслідки протиправних дій та провели бесіди. Також у поліції закликали до спокою.

У Полтавській ОДА повідомили, що глава установи Олег Синєгубов виїхав на місце протесту та вже зустрівся з мітингарями. Синєгубов закликав місцевих не панікувати.

«Будь-хто міг опинитися на місці тих людей. Вони повертаються додому. Це чиїсь діти, батьки, рідні. Всіх перевірили китайські й вітчизняні медики. І в жодного немає симптомів гострої респіраторної інфекції», — зазначив глава області.

Нагадаємо, літак з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями приземлився о 9:40 на дозаправлення в аеропорту «Бориспіль» та далі вирушить в аеропорт у Харкові. На борту перебувають 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі.

Надалі планується, що літак з евакуйованими з Уханя прибуде у Міжнародний аеропорт Харкова, де його розмістять на ізольованій стоянці, – повідомив Олексій Гончарук.

Він зазначив, що паспортний контроль та митні формальності буду виконувати біля трапу літака.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя