<

Децентралізація – це не реформа, це можливості для регіонального розвитку, – Геннадій Зубко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:46 | 22.08.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У рамках робочої поїздки на Волинь, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко ознайомився з роботою ОСББ.

Урядовець спільно з головою Держенергоефективності Сергієм Савчуком,  головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком та Луцьким міським головою Миколою Романюком відвідав об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Відродження», що у Луцьку на пр.-ті Відродження, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Голова ОСББ «Відродження» розповіла, що на утеплення їхнього будинку витрачено більше одного мільйона гривень, частину цих коштів відшкодовано із міського бюджету.

Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко наголосив на важливості впровадження методів енергозбереження та енергоефективності, особливо на правах        співфінансування.

– Не потрібно чекати вказівки із верху щодо втілення якихось проектів. Потрібно працювати тут, на користь свого регіону. Ініціатива повинна іти від громадян на місцях. Адже із процесом об’єднання громад на місця передаються не тільки повноваження, а й можливість розпоряджатися власними коштами, в тому числі і на впровадження енергоефективності. Децентралізація влади це не реформа, це можливість стабільного  регіонального розвитку, – зазначив урядовець.

Голова облдержадміністрації зазначив, що політика співфінансування є ключовою на Волині. Представники всіх гілок влади нарешті почали розуміти, що саме співфінансування дозволяє реально розвиватися регіону.

Також Геннадій Зубко поспілкувався із представниками регіональних мас-мадіа, відповівши на запитання щодо процесу надання субсидій, впровадження методів зменшення споживання природного газу тощо.

– Сьогодні Україна безповоротно стала на шлях реформ. Ми розуміємо іншого шляху ніж у Європейський Союз у нас немає і бути не може.  Всього за пів року нам вдалося зробити такі зміни, які в Польщі та інших європейських країнах втілювалися десятиліттями. Але ми розуміємо, в нас немає стільки часу. Відтак чим швидше ми зуміємо відмовитися від російського газу, тим швидше ми станемо на шлях сталого європейського розвитку. Тоді ми зможемо забезпечити нашим дітям гідне майбутнє, – зазначив посадовець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця