<

Естонія видасть Україні свого громадянина, котрий воював проти ЗСУ – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:26 | 12.08.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Раніше затриманий притягувався до відповідальності за вбивство пішохода в ході вуличного конфлікту, але втік з Естонії.

Хар’юський повітовий суд Естонії прийняв рішення видати Україні громадянина Естонії Володимира (прізвище не розкривається), підозрюваного в можливій участі у бойових діях на сході України. В історії правосуддя країни це перший подібний випадок, пише в середу естонська газета Eesti Paevaleht, – пише Корреспондент.

За її даними, в лютому поліція безпеки затримала в Нарві на кордоні 34-річного Володимира, котрий виїжджав з Естонії до Росії на автобусі і мав намір далі дістатися Луганська.

Пізніше в ході обшуку у затриманого виявили заборонену до використання в цивільному обігу зброю і боєприпаси. У Луганську він мав намір приєднатися до загонів, що воювали проти влади Києва.

У 2014 році він вже двічі відвідував Луганськ, щоразу пробувши там по місяцю. “Обидва рази він приєднувався до збройних формувань, які діяли в луганському регіоні, діяльність яких за отриманими з України даними була спрямована на вчинення терористичних злочинів проти Української держави”, – пояснив провідний прокурор державної прокуратури Естонії Стевен-Христо Евестус.

За інформацією прокуратури, Володимир брав участь в охороні і конвоюванні затриманих, “але не відкидається, що він брав участь і в бойових діях”.

Раніше Володимир притягувався до відповідальності за вбивство пішохода в ході вуличного конфлікту, але втік з Естонії та приєднався до Французького іноземного легіону. У списку його правопорушень також керування автомобілем в стані наркотичного сп’яніння.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер