<

Два мільйони гривень – допомога мобілізованим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:23 | 6.04.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Органи соціального захисту області протягом 2014-го року надали допомоги сім’ям мобілізованих військовослужбовців на суму понад два мільйони гривень. Про це в ході оперативної наради доповіла заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

Окрім цього, за словами заступника голови облдержадміністрації, 75 сімей отримали грошову допомогу за рішенням органів місцевого самоврядування з місцевих бюджетів на загальну сумі в півмільйона гривень. Також вдалося оздоровити більше тисячі дітей мобілізованих, а 705 сімей отримали необхідні медичні послуги, – Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

– З початку 2015-го року органи соціального захисту взяли на облік 419 учасників бойових дій, з них – 355 вже отримали відповідні пільги, – зазначила Світлана Євтихіївна. – 184 особи отримали статус члена сім’ї загиблого військовослужбовця.

Статистика свідчить, що на початок квітня 2015-го року соціальним супроводом охоплено 398 сімей поранених військових: 55 сімей – різними видами соціальних пільг та житлових субсидій, 76 сімей забезпечено паливом для обігріву будинку, 307 – отримали грошову допомогу, 329 членів сімей поранених військовослужбовців отримали медичні послуги. Крім того, протягом 2014-2015 років до органів соцзахисту звернулося двоє учасників АТО, які потребували протезування, й отримали відповідну допомогу.

– В госпіталі інвалідів війни триває медична, фізична та психолого-психіатрична реабілітація військовослужбовців: із демобілізованими проводять індивідуальні та групові психологічні тренінги й бесіди, – підкреслила Світлана Мишковець. – За увесь період і до сьогодні в госпіталі інвалідів війни проліковано 195 учасників АТО, у Луцькому військовому госпіталі – 2 тисячі 842, в обласній психіатричній лікарні надано стаціонарну допомогу 128 військовослужбовцям.

Директор департаменту соціального захисту облдержадміністрації Світлана Гобод зазначила, що в області для зручності надання пільг ведеться спеціальний реєстр демобілізованих учасників АТО та їхніх сімей. Крім того, для демобілізованих військовослужбовців розробляють макет пам’ятки, яка  міститиме всю необхідну інформацію про соціальні пільги та волонтерські організації.

У свою чергу начальник управління Держземагентства в області Василь Василенко зауважив, що у квітні кількість звернень від учасників АТО щодо виділення земельних ділянок значно зросла. Наразі до земельного відомства поступило 3 тисячі 742 заяви.

Відтак голова облдержадміністрації Володимир Гунчик окреслив основні пункти, на яких слід зробити акцент у найближчий період. По-перше, разом із представниками громадської ради облдержадміністрації слід організувати зустріч із волонтерами, які працюють також із демобілізованими, та пропрацювати проблемні питання. По-друге, особливу увагу приділити тим військовим, які повертаються додому на Великодні свята: подбати, аби у них не виникало проблем із квитками й вони могли без проблем дістатися додому. По-третє, на думку Володимира Петровича, всі військовослужбовців в найкоротші терміни мають бути працевлаштовані.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця