<

Для миттєвого виявлення серцево-судинних захворювань на вулицях Волині встановлять амбулаторії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:58 | 10.04.2019 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Амбулаторії Волині отримали сучасні аналізатори крові, сечі та глюклметри, які дозволяють за пару хвилин отримати результати дослідження. Аби популяризувати профілактичні огляди, з суботи в населених пунктах області розпочнуться безплатні огляди посеред вулиці.

Перший такий публічний захід відбудеться в Луцьку перед входом у Центральний парк імені Лесі Українки, – повідомляють Волинські новини.

«Медичне обладнання надійшло в усі 140 діючих амбулаторій сімейної медицини, які є на Волині. Разом із ним було закуплено й розхідні матеріали. Тому ті, в кого є підозра на серцево-судинні хвороби – можуть за направленням сімейного лікаря безплатно й, практично миттєво, пройти необхідне тестування. Аналізатор крові за хвилину на дисплей виводить показники холестерину, тригліцеридів, глюкози, аналізатор сечі теж швидко робить дослідження й видруковує результати.

Перший безкоштовний скринінг відбудеться 13-го квітня у Луцьку, далі проводитимемо його в інших населених пунктах Волині. До них будуть залучені медсестри з новим обладнанням і за 1-3 хвилин люди бачитимуть результати обстеження. Люди, приходьте, обстежуйтеся, щоб ви, не дай Бог, не потрапили в лікарню у важкому стані. Краще здійснити профілактику, ніж потім лікувати недугу, яка неочікувано застане», – розповіла консультант із комунікаційних технологій Субпроекту світового банку Ольга Булковська.

Вона додала, що до кінця 2019-го року заплановано відкрити ще 32 амбулаторії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер