<

Дівчині-сироті і чоловіку з Волині пересадили донорські органи у Ковелі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:09 | 26.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

25-го лютого в лікарні Ковеля вкотре провели операції з трансплантації. Цієї ночі там пересадили серце і нирки, а печінку забрали у Київ для трансплантації.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала засновниця ГО “Всеукраїнська платформа донорства “iDonor” Ірина Заславець, – передає ВолиньPost.

Донорка – 44-річна жінка, яка померла через інсульт. Він був повторним. Перший раз вразив її рік тому, тоді пацієнтку вдалося врятувати. Але цього разу, на жаль, ні. Операція не допомогла.

25 лютого після того, як консиліум лікарів констатував смерть мозку, донька і зять погодилися на донорство.

Ірина Заславець розповіла, що одна нирка дісталася 24-річній дівчині з Маневиччини. Вона сирота, має 5-річну донечку. Відколи чотири роки тому відмовили нирки, перебувала на діалізі. Її нова нирка запрацювала просто на операційному столі.

Другим пацієнтом став 52-річний чоловік з Бердичева. Йому пересадили теж нирку. Він мав хронічну хворобу нирок і останні дев’ять місяців перебував на замісній нирковій терапії.

А от нове серце забилося в грудях чоловіка з Турійщини. У нього серце уже не могло перекачувати кров, воно було збільшене в декілька разів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер