<

Діти мають рости у сім’ях: інтернати – пережиток радянської системи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:42 | 6.12.2019 / Новини, Погляд /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Ми реформуємо систему інтернатів за європейськими стандартами. Збільшено фінансування на дітей сиріт. Працюємо, щоб за чотири року кількість інтернатів в Україні зменшилась вдвічі.

Сьогодні 106 тисяч українських дітей живуть і навчаються в інтернатах, лише 6 тисяч із них — сироти, а інші мають хоча б одного з батьків. З різних причин вони вирішили віддати своїх дітей в інтернат. Так не має бути!

Діти мають виховуватися в сім’ях або в умовах, наближених до сімейних. Систему інтернатів, яка дісталась нам у спадок, треба змінювати. Умови для розвитку дітей мають сприяти їхньому всебічному розвитку.

Ми провели перше засідання відповідної Координаційної ради. Міністерство соціальної політики України представить ефективну модель запровадження змін.

Уряд збільшив виплати на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до 2,5 та 3,5 (для дітей з інвалідністю) прожиткових мінімумів на дитину.

Ми вже профінансували закупку 1701 квартири для дітей-сиріт. Кошти на рахунках. На наступний рік теж закладено кошти.

За 4 роки маємо хоча б удвічі зменшити кількість інтернатів в Україні. Це – абсолютно реалістичний план.

Інтернати, що сьогодні існують в Україні – пережиток радянської виховної системи. Цього явища згодом не буде в Україні. Система буде працювати за європейськими стандартами. Ми очікуємо на активну позицію регіональної влади, аби спільно створити всі умови, щоб діти росли в сім’ях. Це наш пріоритет!

Працюємо!




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер