<

Чи є у росії законні підстави для перебування в ООН або як припинити її членство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:37 | 18.11.2022 / Новини / /
Перегляди
79
/ Коментарі відсутні

До складу ООН, створеної для запобігання всіляким війнам, досі входить росія, яка порушила всі статути, всі закони, всі домовленості в рамках цієї організації.

На думку адвоката та співзасновника Ініціативної групи “Геть росію з ООН” Максима Баришнікова, у терористичної держави росія немає жодних законних підстав для перебування в Організації Об’єднаних Націй. Адже росія не є країною-засновницею організації й не проходила процедуру вступу до неї, а отже, не має правових підстав вважати її членом, про це пише myc.news.

Він наголошує на тому, що росія стала членом ООН на підставі фейкового листа, який Борис Єльцин написав 24-го грудня 1991 року на ім’я тодішнього генерального секретаря ООН Переса де Куельяру, в якому тричі була по-різному названа держава. У цьому листі Єльцин звернувся до генерального секретаря на підставі міфологічних “алмаатинських паперів”, юридичний зміст яких ніхто детально не вивчав з проханням замістити місце в ООН та Раді Безпеки колишнього СРСР.

Баришніков нагадує, що існує кілька способів усунення росії з ООН – через рішення Міжнародного суду чи процедурним шляхом – під час щорічного підтвердження участі країн у Генасамблеї. Відповідні органи ООН можуть не затвердити повноваження російської делегації, оскільки немає документів принаймні публічних, які б підтверджували її членство.

«Оскільки російська федерація ніколи не набувала, згідно з процедурою, визначеною в 3,4,110 статтях статуту ООН, статусу країни-члена цієї організації, не може йтися про виключення росії. Ми тільки хочемо, щоб країни-члени ООН визнали очевидний факт – відсутність будь-яких повноважень росії як засновника. Щоб ООН припинила доступ представників росії через непідтвердження повноважень. Зокрема, делегацій від росії у діяльності всіх робочих органів ООН. І, мабуть, у найголовнішому з них у Раді Безпеки ООН», – заявив адвокат.

А 23-тя стаття Статуту ООН взагалі не містить посилання на росію як на постійного члена такої Ради Безпеки. І тут слід нагадати, що навіть Статут ООН ніколи не був ратифікований російською федерацією.
Радянський Союз та УРСР ратифікували цей Статут у 1945-му році, російська федерація цього ніколи не робила. Просто все сталося 1991-го року шляхом заміни таблички з написом СРСР на табличку з написом “російська федерація”.

Отже, про жодне виключення росії з ООН мови бути не може, просто їх потрібно викинути як тих, хто абсолютно безпідставно перебуває там серед країн-членів.

Крім того, на думку міжнародного юриста, професора Кембриджського університету та учасника ініціативної групи “Громадський Хаб” Томаса Гранта, вищезгаданим критеріям членства в ООН не відповідає ні росія, ні білорусь, оскільки остання допомагає і сприяє росії в агресії проти України і тим самим дискредитувала себе.

Таким чином Україна є єдиним початковим членом ООН, який залишився вірним принципам організації та був частиною СРСР. Тому саме Україна, а не рф чи білорусь, має серйозні претензії на членство в Раді Безпеки ООН замість СРСР.

Ініціативна група “Громадський Хаб”, до якої входять фахівці з міжнародного права та експерти із зовнішньої політики, створили міжнародну петицію “Kick Russia out of the UN!” з вимогою до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша надати документи, що засвідчують юридичні підстави членства росії в ООН. У разі відсутності таких документів петиція містить вимогу припинити фіктивне членство росії в ООН.

Долучитися до підписання петиції, можна за посиланням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця