<

Чому у дитсадку в Поромові виховний процес почався аж через три місяці після відкриття?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:28 | 25.03.2016 / Новини /
Перегляди
3
/ коментарів 6

29-го грудня минулого року відбулося відкриття дитячого садочка у селі Поромів Іваничівського району. Помпезно, з музикою і майже салютами, завдячуючи районним керівникам, що “реальними справами” доводили свою прихильність до діток. А от самих дітлахів з огляду на умови в ДНЗ не приймали аж до 22-го березня.

Ніхто не розуміє цієї логіки, але факт є фактом. Що то було – чи черговий піар чиновників (бо саме за відкриття садків співають при кожній нагоді похвальну пісню керівникам району), чи бажання зберегти кошти, які вчасно не вдалося освоїти, але садок відразу після відкриття прийшлося… закрити. Словом, відкриття зробили для преси, а до середини березня 2016-го року ще закінчували роботи.

Ще у грудні ніхто не бачив декларації про закінчення будівельних робіт. Звісно, мав бути дозвіл від інстанцій типу санстанції, МНС тощо. Тільки після того можна було кликати діток і розпочинати виховний процес.

Працівники надовго запам’ятали екстренну підготовку до знаменної події – відкриття садку. Чому так сталося, завідуюча досі не знає. Наказ є наказ – треба виконувати.

А підготовка тривала днями і ночами. Сільський голова, кажуть, всі кошти, які ще були в сільраді, присвятив на цю справу.

Не одна влада змінилася з тих пір, як почали ДНЗ облаштовувати. Фірма всім відомого пана Коптюка виконувала роботи, і явно не спішила. “Євроремонт” виконаний відносно на середньому рівні (певно, по ночах працювала бригада?). І не спеціалісти, а батьки спільно з сільським головою організовували транспорт, щоб прорити траншею для проведення кабелю до садочка. Але було це вже після помпезного відкриття.

Так от, ремонти проводилися силами громади за місцеві кошти. По – новому робили світло, бо не витримували бойлери. І це не єдиний момент. Кухня мала бути спільна з школою, та у новому ДНЗ хотілося зробити по-людськи, щоб батьки потім не ображалися, тому за рахунок сільради довелося робити ремонт в кладовій.

Коли відкривали заклад, за кошти, призначені для ДНЗ, утеплили частину школи – планували розширити приміщення. Але якраз ту частину садку не віддали. Треба відзначити, що у Поромівську сільраду входить 5 сіл, батьки записують діток на другу групу, а місця нема. Тата й мами не хочуть возити дітлахів у Нововолинськ, коли садок під боком. Зараз у ДНЗ є 26 діток. Одна група на 5 сіл!

Сьогодні в сільській раді Поромова не дуже охоче розповідають про організаційні моменти помпезного відкриття. Мабуть, не хочуть псувати “верхам” спогади про свято.

“Перерізавши святкову стрічку, у вітальному слові голова районної ради Андрій Бадзюнь зазначив: «Навіть в такі складні часи в яких живе наша Україна, ми робимо добрі справи для майбутнього – дітей. Усім здавалося, що ми не зможемо відкрити садочок, але очі бояться а руки роблять. Ми реальними справами доводимо, що районна влада першочергово приділяє увагу дітям” – повідомляли на сайті районної ради.

Тільки не відомо, чиї ж то очі боялися, і чиї руки робили.

IMG_6799
IMG_6793
IMG_6776
IMG_6770
IMG_6766
IMG_6759
IMG_6753
IMG_6744




коментарів: 6
  1. Бо як писала Наталія Камишнікова “ніхто не вірив, що його відкриють цьогоріч. Ніхто, крім голови райради Андрія Бадзюня.”

    • І увірували, і садок відкрився, і діти прийшли…
      Про Андрія Бадзюня не можна писати – бо про хворих не можна.

      • ага… аж через три місяці!
        нехай не робить “показухи” на тому де його заслуги мінімальні, то й писати ніхто не буде.
        і швидкого одужання Андрію Анатолійовичу

  2. Коли почнуть розколупувати цю справу – не одна голова полетить з пліч. Там порушень на років 15-16 суворого режиму з конфіскацією.

  3. Ось така районна влада тільки попіаритись, а реальних справ не видно. Що скажете Бадзюнь Андрій – голова райради, і його вірна помічниця Шумська Ніна?

  4. Щодо відкриття ДНЗ в селі Поромів,хочу як завідуюча сказати:”Ми дякуємо Богу і радіємо,що нарешті після стількох років ремонтних робіт відкрився цей дитячий заклад.Саме за сприяння теперішньої влади і відкрився цей садок,за що ми дуже вдячні,бо ще багато років прийшлося б чекати.По проекту садок розрахований на 20 місць,тому всі заяви.які надходили від батьків задоволені.При наявності дітей,в майбутньому плануємо відкрити ще одну групу. Тому замість того,щоб порадіти разом з нами, ви шукаєте крайніх і винних.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця