<

Через Ягодин хотіли незаконно провезти пневматичну зброю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:50 | 25.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
285
/ коментарі 3

В Україну намагались ввезти пневматичну зброю без жодних дозвільних документів.

Громадянин України, який скористався смугою спрощеного оформлення «зелений коридор» пункту пропуску «Ягодин», навіть не намагався її приховати, повідомляють волинські митники.

З інструкціями від турецького виробника та в оригінальному чохлі, новеньку гвинтівку калібру 5,5 мм виявили в багажнику автомобіля.

Питання переміщення через держкордон зброї регламентуються дозвільною системою. Пневматичну зброю калібру понад 4,5 мм можна переміщати лише «червоним коридором» і за наявності дозволу, який видають органи МВС.

Інструкція про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ України від 21.08.98 № 622. Цього порядку необхідно чітко дотримуватись, аби не втратити своєї волі і свого майна.

На часі гвинтівку, як предмет порушення у чоловіка тимчасово вилучили. Справу далі розглядатимуть правоохоронці, яким надіслали повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину за ст. 263 Кримінального Кодексу України (незаконне поводження зі зброєю).




коментарів: 3
  1. допоки в державі Україна не буде закону про зброю , такий “ЦИРК” буде продовжуватись !!!! Пневматична гвинтівка це не ЗБРОЯ ! скільки часу ми будемо жити по ІНСТРУКЦІЇЇ МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця