<

Через відео про «окупацію» Буковини відкрили справу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:47 | 4.06.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

4-го червня Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження після публікації в YouTube відеозапису про “окупацію” Румунією української Буковини. Розслідування доручене СБУ.

Про це повідомляє прес-служби ГПУ, передає КорреспонденТ

Таке рішення було прийняте за підсумками наради під головуванням головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Повідомляється, що 3 червня прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про готування до вчинення посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також про публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, вчинені за попередньою змовою групою осіб, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі (за ч.1 ст.14, ч.2 ст.110). 

У нараді взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки голови СБУ Іван Баканов, т.в.о. начальника Головного слідчого управління СБУ Олександр Кравченко, т.в.о. голови Служби зовнішньої розвідки Андрій Алексєєнко, в.о. голови Державної прикордонної служби Юрій Гресько, т.в.о. начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Іващенко, заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, а також керівники структурних підрозділів зазначених органів.

На нараді узгоджено план досудового розслідування. Однією з основних версій слідством розглядається варіант спеціальної інформаційної операції з боку російських спецслужб.

Як повідомлялося, у Мережі було опубліковане любительське відео про “окупацію” Румунією у 2022 році Чернівецької і частини Одеської області України.

Пізніше автор відео звернувся до Матіоса і порадився жартома сприймати ролик. Як з’ясувалося, відео зробив румунський письменник-фантаст Дан Іонеску. За його словами, відео є частиною його фентезійної книги про альтернативні часи.




один коментар
  1. Коли в середині 0-вих Росія розпочала масштабну інформаційну підготовку проекту «новоросія», всі теж не сприймали це всерйоз, а як фентезі, аж поки в лютому 2014-го козломорді не окупували Крим, а в березні 14-го не розпочали бійню на всьому південному сході України. А ми до цього не були готові зовсім. Через свою безпечність мало не профукали пів України. Тому, я вважаю, що в подібних справах краще «перебдєть» ніж «недобдєть», тим більше, що Румуни давно вважають Буковину разом із Чернівцями своєю територією, це навіть оспівують в своєму народному фольклорі. І якщо на сьогоднішній день вони не мають можливості провести операцію із захоплення, то як тільки коли небуть в майбутньому така можливість з’явиться, вони її не проґавлять. Тому ми повинні завжди бути готові захищати свою батьківщину, звідки б не приходили загрози, а краще виявляти і нейтралізовувати їх на етапі зародження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця