<

Близько 150 осіб госпіталізовано з підозрою на пневмонію в ОРДЛО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:29 | 28.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На окупованих територіях майже 150 осіб госпіталізовано з пневмонією, діагностувати коронавірус можливості немає.

Про це заявила українська омбудсман Людмила Денісова у фейсбук.

“За оперативною інформацією на окремих територіях Донецької та Луганської областей, не підконтрольних уряду України, вже близько 800 осіб звернулися за медичною допомогою у зв’язку з гострою респіраторною вірусною інфекцією.

З них близько 150 – госпіталізовані з підозрою на наявність пневмонії, зокрема двоє дітей 11 та 13 років перебувають під наглядом лікарів. Діагностувати коронавірусну інфекцію там досі неможливо через відсутність відповідних тестів у лікарнях”.

Денісова зазначила, що з початку 2020 року вона отримала близько 1000 звернень від громадян України, які утримуються в установах виконання покарань розташованих на зазначених територіях. Вони скаржаться на незабезпечення належних умов тримання, ненадання медичної допомоги, жорстоке поводження та катування.

Омбудсман наголосила, що це грубі порушення норм національного законодавства України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН.

В умовах стрімкого поширення респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 Денісова вкрай занепокоєна ситуацією щодо забезпечення прав і свобод громадян України, які лишилися проживати на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, та ув’язнених осіб, утримуваних в місця несвободи.

Вона закликала світову спільноту використати всі наявні механізми та засоби, аби перевірити стан здоров’я цивільного населення, яке мешкає на вказаних територіях, та громадян України, які перебувають у місцях несвободи. Також сприяти у наданні належної медичної допомоги, відповідно до рекомендацій наданих Всесвітньою організацією охорони здоров’я щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця