<

Без водійського посвідчення та з судимістю: розповіли про винуватця смертельної ДТП у Харкові

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:31 | 28.10.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
458
/ Коментарі відсутні

26-го жовтня, близько 20:40, на проспекті Гагаріна у Харкові сталася летальна ДТП. За кермом легковика Infiniti перебував 16-річний підліток — він не має водійського посвідчення, а машина належить його матері.

Ввечері 27-го жовтня затриманому оголосили підозру, повідомляє Суспільне.

Автомобіль Chevrolet рухався вулицею Одеською, виїхав на перехрестя у напрямку проспекту Героїв Сталінграда на зелений сигнал світлофору разом з ще трьома автівками.

Infiniti їхала з боку вулиці Зернової у бік вулиці Південнопроектної. Швидкість машини, за попередньою оцінкою поліції, була перевищена щонайменше удвічі.

“На даний час швидкість Infiniti встановлюється, але попередньо встановлено працівниками поліції і слідчими — більше ніж 100 км/год”, — сказав заступник начальника поліції Харківщини Сергій Чиж.

Внаслідок зіткнення Chevrolet від удару відкинуло, Infiniti знесла знак та світлофор.

Як зазначають, пішоходів та велосипедиста, які перетинали перехрестя в момент ДТП, не зачепило. 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, його тіло діставали рятувальники.

“В Infiniti були четверо: 16-річні водій та пасажирка, а також двоє 19-річних пасажирів. Водій отримав легкі черепно-мозкову травму та забої. Потреби у його госпіталізації не було”, – сказав начальник відділу Слідчого управління поліції Олександр Умніков.

Пасажири Infiniti перебувають у лікарні із забиттями та переламами. Загрози їх життю немає.

В аварії загинув 58-річний харків’янин Ігор Носов — батько двох дітей, дідусь трьох онучок. Його донька Анастасія Носова 27-го жовтня розмістила у соцмережах звернення, записане біля моргу. За її словами, водій Infiniti “хотів покатати своїх друзів та відчуває безкарність”.

“На Одеській помер мій тато, він був водієм Chevrolet. Я прошу репостів, ця ситуація немає затихати. Зараз ми з братом поблизу моргу.

Сьогодні у нашій родині мала відбутися радісна подія, дата дуже довгоочікувана, особливо для тата, але сталося, що сталося… Мій тато лежить тут, бо 16-річний хлопець хотів покатати своїх друзів, 16-річний хлопець, який відчуває свою безкарність. Ми у пошуках досвідченого адвоката й людей, які наздоганяли винного у ДТП, затримували його”, — сказала Анастасія у зверненні.

16-річний Микола, який керував Infiniti, їздив на машині без прав. Машина зареєстрована на його матір. Батько й мати учасника ДТП живуть у Харкові, сам він навчається у технікумі. Після ДТП поліція також отримала інформацію про викрадення Infiniti.

“У відділі поліції Основ’янського району є заява-повідомлення про викрадення транспортного засобу. За вказаним фактом йде перевірка, буде надана ґрунтовна юридична оцінка цьому, проведено низку слідчих дій”, — сказав Умніков.

6-го листопада 2019-го року підліток також був фігурантом стрілянини в одному з супермаркетів на проспекті Гагаріна.

Двоє людей того дня отримали травми. У кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) хлопець отримав умовне покарання.

“Водій, дійсно, притягувався до кримінальної відповідальності. Є вирок Червонозаводського суду Харкова, він засуджений до двох років позбавлення волі з умовним відбуванням покарання на один рік. Його засудили за умисне спричинення тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості”, — сказав Умніков.

У вироку суду, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень, сказано, що нападник вистрелив з травматичної зброї в обличчя жінки та в голову її сина. У суді травмована пояснила, що зустрічалася з Миколою обговорити його ставлення до її доньки, але почався конфлікт.

“[Хлопець] висловився в її сторону та сина, що вони є бомжами, а сам є мажором, при цьому останній висловлювався нецензурною лайкою”, — йдеться у показах жінки у суді.

Водія затримали, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому повідомили про підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть.

Водію загрожує ув’язнення до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Запобіжний захід водію обиратимуть 28-го жовтня у Київському райсуді Харкова. Правоохоронці наполягатимуть на триманні водія під вартою на час слідства.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: Infiniti нісся на червоне світло 100 км/год.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер