<

Артем Вітко: Я присягав українському народу, а не Радикальній партії і Ляшкові

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:54 | 15.09.2015 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Народний депутат України, член фракції “Радикальної партії Олега Ляшка”, командир батальйону “Луганськ-1” Артем Вітко вважає, що розвал коаліції – це сепаратизм.

Про це Вітко заявив в інтерв’ю “Главкому”, додавши при цьому, що він з коаліції не вийде.

Зокрема, депутат засудив дії всіх політичних сил, відповідальних за події 31 серпня під Верховною Радою України, коли загинули три нацгвардійці і ще близько 150 осіб зазнали поранень.

Як зазначив депутат, “…на жаль, я не знав, що “Радикальна партія” братиме участь у мітингу під парламентом. Наші солдати загинули того дня з вини тих чи інших політичних сил. Я тоді одним з перших вийшов під будинок Ради. І у мене було таке відчуття… Знаєте, я таке бачив при штурмі Лисичанська. Купа наших поранених солдатів! Я, звичайно, почав надавати медичну допомогу”.

Комбат переконаний: “Радикалізм – він цікавий на лінії фронту… Але він не доречний, коли вбивають наших солдатів, які захищають парламент. Коли в мирній столиці воюють, гинуть мої колеги, побратими по зброї за сприяння безпосередніх радикалів, розмова має бути короткою. Я розцінюю це як удар в спину… Удар в спину безпосередньо нашій незалежності, нашій державі. Удар безпосередньо в мою спину як військового командира”.

За словами Вітка, особисто його “про участь “Радикальної партії” у цьому протесті не попереджав ніхто. Я лише 31 серпня побачив це все”. Депутат розповів, що напередодні голосування за внесення змін до Конституції у частині децентралізації “було засідання фракції. Але там обговорювалося тільки голосування за Конституцією. Там також обговорювалося, що з коаліції ми не виходитимемо. Просто зараз голосуємо “проти”.

При цьому, на зауваження журналіста, що він теж проголосував “проти”, як і решта представників фракції “Радикальної партії” в парламенті, і на питання: “Чому ви засудили вихід своєї фракції з коаліції?” Вітко відповів: “Я засудив вихід з коаліції, тому що зараз вихід з коаліції – це гра на руку нашим ворогам”.

За словами депутата, питання про вихід фракції “Радикальної партії” з коаліції вирішувалося вранці наступного дня після кривавих подій біля стін ВР. “Я і ще деякі депутати сказали, що ми не хочемо виходити з коаліції”, – зазначив Вітко, повідомивши на уточнююче питання журналіста, що таких депутатів у фракції було троє. “Я сказав, що подальше перебування у парламенті я бачу лише у складі коаліції, – розповів Вітко. – Після мого публічного виступу у мене була з ним (Ляшком – ред.) телефонна розмова на підвищених тонах. Але кожен залишився при своїй думці…”.

Також депутат зазначив, що попри заяви Ляшка про вихід фракції з парламентської коаліції формально “вона поки що не вийшла. Там кожен народний депутат підписував заяву про вступ до коаліції. Я заяву про вихід з коаліції не підписував. Але у будь-якому разі – я з коаліції не вийду. Зрозумійте мене правильно, я присягав українському народу, а не в жодному разі Радикальній партії і Ляшкові…”, тому що “розвал коаліції – це сепаратизм”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця