<

97 шахтарів на Львівщині протестують під землею через борги по зарплаті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:49 | 12.12.2018 / Новини / /
Перегляди
6
/ коментарів 7

Гірники на шахті «Лісова» на Львівщині влаштували протест під землею. Вони вимагають погасити борги по зарплатні, адже шахтарям за жовтень виплатили 48% заробітку.

Про це з посиланням на голову регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників Віталія Оніжука повідомив голова профспілки Михайло Волинець, – повідомляє Громадське.

Станом на 11 грудня під землею залишаються 97 гірників, 45 з них протестують вже другий день.

Першими на поверхню підійматися відмовилися шахтарі 1-ї зміни (45 працівників), пізніше до них приєдналися 78 гірників 3-ї зміни. За словами Волинця, шахтарів 4-ї зміни адміністрація підприємства заблокувала і не дозволила спуститись під землю.

Незалежна профспілка гірників звинувачує у протестах міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика.

«Насалик відволік на інші цілі 240 млн грн, які були зароблені шахтарями за відвантажену ДП «Львівугілля» продукцію. Тобто видобуте гірниками вугілля реалізується через державну структуру, підпорядковану Міністерству енергетики. Парадокс полягає у тому, що шахтарі за сумлінну працю й максимально можливий видобуток вугілля замість винагороди отримали заборгованість із зарплати», — заявив Волинець.

За його словами, до Києва планує приїхати делегація від представників гірників, які проводитимуть перемовини з урядом.

На початку грудня стало відомо, що працівникам «Львівугілля» виплатили третину зарплати за жовтень 2018 року. До цього вони влаштовували пікет під обласною адміністрацією та перекривали трасу з вимогою виплатити заборговані кошти.




коментарів: 7
  1. о, ще одні. Вилазьте протестувальники , ви не у Франції. Та і праця ваша нікому не потрібна, за що платити?

  2. Незалежність держави це коли свої шахти дають вугілля і не потрібно купувати в окупанта або в США коли еконогміка працює як годинник.

  3. Які нелюди наші Волинякі голі сраки. Будете шахтарями тоді зрозумієте перш ніж дурості писати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця