<

50% українців відмовляються від лікування через нестачу грошей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:43 | 30.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

50,4% респондентів відкладали лікування через брак коштів, а 43,3% – продавали коштовні речі, майно, аби придбати ліки, або позичали кошти на препарати.

48,8% українців відмовлялись від лікування через брак коштів, –  передає УНІАН.

Про це свідчать результати дослідження, які на брифінгу оприлюднила виконавчий директор благодійного фонду «Пацієнти України» Ольга Стефанишина.

Дослідження було проведене благодійним фондом у квітні-вересні 2016 року у рамках проекту USAID «(Без) коштовна медицина».

Також дослідження показало, що 97% українців платили за препарати, лікуючись амбулаторно, такий же відсоток респондентів платили кошти, лікуючись стаціонарно. У той же час 68,7% опитаних не звертаються до лікаря, займаючись самолікуванням.

«94% опитаних підтвердили, що головною проблемою в Україні є вартість ліків. 52% респондентів сказали, що не ходять до лікаря, а просто в інтернеті консультуються, як краще їм лікуватись. Вони також корегують собі списки ліків, коли бачать їх високу вартість, замінюють собі один препарат на інший, просто дивлячись в інтернеті. При чому 50% людей купили собі ліки, які ще не довели свою ефективність. Насправді, українці витрачають половину своїх коштів на ліки, які не є ефективними», – повідомила Стефанишина.




коментарів: 2
  1. Ага, зате термінали встановлять, щоб здирати з людей благодійні внески у лікарнях. Які можуть бути благодійні внески? Якщо ми усі платимо податки і на медичне обслуговування? Хто покрав ці гроші?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер