<

Білий дім оприлюднив першу телефонну розмову Трампа і Зеленського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:51 | 16.11.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Білий дім опублікував меморандум першої розмови президента США Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського. Розмова відбулася в квітні після перемоги Зеленського на виборах.

Документ в своєму Twitter опублікував журналіст Politico Ендрю Дезідеріо, – передає Mind.

Як зазначається, це не точна стенограма.

“Меморандум телефонної розмови не є дослівним транскриптом бесіди. Текст в документі відображає записи і спогади співробітників з оперативного штабу Білого дому і співробітників Ради з нацбезпеки, яким було необхідно слухати і зберігати зміст розмови в письмовій формі”, – сказано в документі.

Зеленський відповів, що Трамп став для його команди чудовим прикладом.

На початку розмови Трамп привітав Зеленського з перемогою і сказав, що це були “неймовірні вибори”.

“Думаю, ви зробите гарну роботу. Ми маємо багато друзів в Україні, які знають вас (Зеленського – ред.) і яким ви подобаєтеся, і які чекали вашої перемоги. Те що ви зробили – дивовижно. Я зробив дещо подібне. Ми робимо приголомшливий прогрес в США – і зараз маємо найбільш приголомшливу економіку за всі часи”, – сказав Трамп.

Український президент зазначив, що Трамп буде чудовим прикладом для менеджерів його команди, і запросив Трампа в Україну на свою інавгурацію.

Трамп відповів, що пришле когось як представника, і не одного, а більше.

Зеленський так просто не здався: “Не можна словами описати, яка красива наша країна, і які теплі й дружні в нас люди, яка смачна їжа. На словах це не передати, тому ви маєте приїхати і самі все побачити”, – сказав він.

Трамп теж відгукнувся гарно про Україну: “Коли я був власником конкурсу “Міс Всесвіт”, Україна в ньому завжди гідно себе представляла”.

Він зі свого боку запросив Зеленського з візитом у США після інавгурації, зазначивши, що їм “є багато про що поговорити”.

Також Зеленський додав, що йому досить важко було розмовляти, бо він саме вивчає англійську і практикуватиметься ще більше, щоб зустріч з Трампом відбулася англійською.

Трамп оцінив ці старання: “Це чудово! А я не можу розмовляти вашою мовою”, – зазначив він.

Стенограма була опублікована під час публічних слухань в рамках процедури імпічменту Трампа, які проводяться в Спецкомітеті Палати представників Конгресу США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер