<

У Нововолинську стало більше злочинів, – прокурор

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:00 | 23.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні
prokuraturaNovik_1

Прокурор Нововолинська розповів, що у місті збільшилась кількість злочинів у порівняні з минулим роком, – повідомляє інтернет-видання “БУГ”.

Про це прокурор  Нововолинська Олександр Шпота заявив під час чергової сесії міської ради у середу,  22 жовтня.

«Станом на 1 жовтня в єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстрували 776 кримінальних справ, з яких 254 закриті, 137 надіслали до суду з обвинувачувальним рішенням, в тому числі 26 з угодами про визнання винуватості та примирення, 8 з клопотанням про звільнення осіб від кримінальної відповідальності», – розповів Шпота.

Також він додав, що за станом на сьогодні у Нововолинському міськвідділку зареєстрували 512 справ, з яких особливо тяжких злочинів – 7, тяжких – 200, середньої тяжкості – 193, та 12  злочинів невеликої тяжкості.

За словами прокурора, кількість злочинів незаконного обміну та збуту наркотичних речовин збільшується порівняно з аналогічним періодом минулого року. Також збільшилась кількість нанесення тяжких тілесних ушкоджень, крадіжок та грабежів.

Прокурор зазначив, що в цьому році зросли статистичні показники правопорушень, вчинених неповнолітніми особами. У цьому році, зокрема, неповнолітні вчинили 16 правопорушень, коли у минулому, 2013-му році, – 12.

Також відкрили 3 кримінальні провадження щодо працівників ДП «Волиньвугілля» за виявлені порушення при використанні державних коштів під час виплати зарплат і премій працівникам. Загалом за наслідками розслідувань цих трьох кримінальних проваджень встановили збитки обсягом 900 тисяч гривень.

Окрім того, Олександр Шпота розповів, що прокуратура здійснила 100 перевірок. 25 із них відбулися за ініціативою прокуратури, 18 – за зверненнями громадян та 57 – за дорученням від вищих інстанцій.

На основі виявлених порушень прокурор вніс 73 подання.  У результаті до відповідальності притягнули 41 особу. Окрім того,  попередили незаконне використання бюджетних коштів обсягом 400 тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа