<

У Луцьку відкрили ЛОР – відділеня. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 20.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні
IMG_2358w

У Волинській обласній клінічній лікарні урочисто відкрили нове оториноларингологічне відділення.

У заході взяла участь радник Президента України Ольга Богомолець. Щоправда, відділення оновили виключно за 1,6 мільйона гривень із обласного бюджету, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

До слова, урочисте відкриття розпочали з запізненням у годину, тож синьо-жовту стрічку перерізали о 12 годині. Утім, уже за годину до приїзду радника Президента, на сходовій клітці, а також у холах лікувального закладу, вишикувався «живий коридор» із медичних працівників.

Хто ж цей тривалий час займався проблемами пацієнтів лікарні, – невідомо. Зауважимо, поряд із місцем, де відбувався урочистий візит та освячення відділення, розташовані палати із хворими, однак велике скупчення людей та запрошених працівників ЗМІ обмежило доступ до них.

Після того, як патріотичну стрічку при вході у відділення таки перерізали, духівники КПЦ КП на чолі з Митрополитом Луцьким і волинським Михаїлом його освятили та заспівали «Многая літа».

Загалом у новому відділенні обіцяють надавати високоспеціалізовану лікувально-медичну допомогу волинянам. Тут будуть проводити найскладніші оперативні втручання на ЛОР-органах. Особливістю є й те, що у відділенні проводитимуть слухополіпшуючі операції на середньому вусі та хірургічні втручання при онкопатології.

Відділення оснащене сучасною лікувально-діагностичною апаратурою. Зокрема: хірургічно-ендоскопічною стійкою, ендоскопічним діагностичним обладнанням, ендоскопічною фіброволоконною оптикою, діагностичними та хірургічними мікроскопами. Структурний підрозділ лікарні оснастили кабінетами МРТ, КТ та ангіографом.

Одразу кинулась у вічі вивіска про безкоштовний Wi-Fi на стіні віддлення, однак, за станом на 12 годину до безпровідної мережі підключитись не вдалось.

Варто зазначити, що за рік у обласній клінічній лікарні пацієнтам з захворюванням ЛОР-органів проводять понад дві тисячі складних оперативних втручань. Кажуть, що спеціалісти опанували практично усі інноваційні методи діагностики та лікування. Серед важливих аспектів роботи зазначають й постійно налагоджені телемедичні консультації у режимі онлайн з ЛОР-клініками Дрездена (Німеччина) та Світовим центром слуху міста Варшава та Інститутом фізіології та патології слуху міста Каєтане (РП).

До слова, кошти у сумі 1,6 мільйона гривень на капітальне оновлення отоларингологічного відділення, видалили з бюджету області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця