<

Не очiкую, що будуть легкi переговори, – Порошенко про зустрiч з Путiним

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:35 | 12.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
70th anniversary of the Allied landings on D-Day

Президент України Петро Порошенко прогнозує складні переговори  з президентом РФ Володимиром Путіним наступного тижня в Мілані.

Він також висловив переконання, що, врешті-решт, усі пункти його мирного плану з урегулювання ситуації на Донбасі буде виконано, – повiдомляє Українська правда.

“Через шість днів у Мілані в мене буде зустріч із президентом Російської Федерації Володимиром Володимировичем Путіним. Разом із лідерами європейських країн (канцлером Німеччини, прем’єр-міністром Італії, прем’єр-міністром Великої Британії, лідерами Європейського Союзу). … Я не очікую, що це будуть легкі переговори. Мені не звикати, у мене є досвід проведення складних дипломатичних переговорів. Але я оптиміст”, – зазначив Порошенко.

Разом з тим Порошенко зазначив, що Україна вже близька до врегулювання газової суперечки з РФ.

“Сподіваюся, що значного прогресу досягнемо в Мілані”, – додав Порошенко.

“Ми дуже близькi нинi до того, щоб урегулювати питання газового спору з Росiйською Федерацiєю. Я сподiваюся, що значний прогрес буде продемонстровано 17 жовтня, в наступну п’ятницю, в Мiланi”, – заявив вiн.

Президент заявив, що питання енергетичної безпеки обговорюватимуть разом з iншими – мирним планом, режимом припинення вогню, перевiрки виконання мiнських домовленостей.

Порошенко наголосив, що проблема полягає не лише в протистояннi “Нафтогазу” i “Газпрому”, зверненнi до Стокгольмського арбiтражу, а й у тому, що необхiдно знайти компромiс.

“Питання в тому, щоб вийти на компромiс, який допоможе використати помiрнi фiнансовi можливостi України для забезпечення як транзиту газу, так i газопостачання до України. Ми вважаємо, що пропозицiї України абсолютно чiткi, конкретнi й обґрунтованi. Ми впевненi в тому, що значно ближчi до вирiшення цього питання, чим ранiше”, – упевнений президент.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця