<

Бійці розказали, як захистити Волинь від агресора

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:33 | 5.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
DSC_0041w

Для того, щоб бути готовим до наближення ворога до Волині і як слід «зустріти» агресора, варто організовувати мобілізаційні пункти та проводити спеціальні вишколи з військової справи та самозахисту.

Про це стало відомо під час прес-конференції представників волинського відділення Добровольчого українського корпусу при силовому блоці Правого сектора 3 жовтня, – пише ІА “Волинські новини”.

Зі слів волинських бійців ДУК, більшість громадян, не дивлячись на те, що в Україні більше як півроку точиться війна, досі не можуть скинути рожевих окулярів. Проте чоловіки зауважують, що у випадку повномасштабного вторгнення Росії, Україна не зможе вистояти проти агресора, оскільки сили не будуть рівні.

Попри це, для того, щоб зупинити ворога на Сході і відтіснити з України допоки не пізно, слід налагодити роботу мобілізаційних пунктів.

«Ми не сіємо паніку, але чоловіки, які є захисниками держави, повинні вміти тримати зброю і стріляти з неї та проходити спеціальні вишколи. Також потрібно використати досвід Швейцарської армії», – пояснює командир третього запасного батальйону ДУК Віталій Ковальчук.

Бійці ДУК стверджують, що за 100 кілометрів від Луцька – кордон з Білорусією, від якої можна очікувати все що завгодно. Проте, на їх думку, якщо там побачать, що волиняни готові прийняти бій і не збираються віддавати своєї землі, то керівництво країни-сусіда зробить висновки та не ризикне нападати.

«Там знають, що це – Україна. Це люди, які пам’ятають, що таке голодомор і знають, що це – їх Батьківщина. Люди, які не допустять окупації», – стверджує Ковальчук.

Боєць 4-го відділення резервної роти 5-го окремого батальйону Володимир Чопюк зауважує, що за півроку війни не налагодити чіткої схеми інформування мирного населення про те, що робити в умовах війни: як поводити себе під час бомбардування, як надати першу медичну допомогу тощо.

Попри це чоловіки зауважують, що вони не бачать доцільності в примусовій всезагальній мобілізаці, а лише хочуть проінформувати людей про те, що у випадку наближення ворога їм потрібно буде мати мінімальні навички ведення бою і захисту.

Також бійці ДУК зазначають, що ресурси армії РФ також є обмеженими, а бойових дух бійців є вкрай низький – піддавшись впливу пропаганди, вони побачили в Україні ворога і воюють проти уявних фашистів і бандерівців. Українські біцйі впевнені – перемога буде за нами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа