<

Підсумки 2014 та плани на 2015 по Володимир-Волинському районі розповів Володимир Собіпан

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 6.01.2015 / Інтерв'ю / /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Про виконання бюджету у Володимир-Волинському районі та про майбутні плани та реформи журналісти “Бугу” дізнавались у першого заступника Володимир-Волинської  РДА  Володимира Собіпана. 

– Володимир-Волинський район за 2014 рік виконав в повному обсязі бюджет а по деяких селах і перевиконав. Розкажіть як в таких тяжких для країни умовах вдалось все ж такими гарними здобутками закінчити рік. 

– Ми виконали районний річний бюджет на 110,2% , зведений бюджет на 114,2%. В районі є села які виконали бюджет на 140%. Вдалося нам це зробити спільними узгодженими діями. На даний момент в нас є кошти, які ми ми можемо використати у 2015 році на соціально-економічні потреби, це 853 тисячі гривень. Куди вони підуть ще не вирішено. Ми завершили переведення котелень на тверде паливо, із трьох запланованих об’єктів, ми виконали всі – це  школи  у селі Лютниче,  Хобутове та  Верба, на що було виділено 1 мільйон 161 тисяч гривень з держбюджету. Звичайно виникали труднощі із котлами, але це питання нам вдалось вчасно вирішити. Все обладнання встановили, частково уже введено в експлуатацію, над цим зараз і працюємо. Також у місті Устилуг на тверде паливо переведено дитсадок, кошти виділено із місцевого бюджету у розмірі 100 тисяч гривень. В загальному 11 котелень потрібно переобладнати і всі вони встановлені по школах, адже у житловому масиві переважає індивідуальне опалення. Найближчим часом плануємо перевести на тверде паливо школи у П’ятиднях та Березовичах.

– Як відобразяться зміни до податкового законодавства  у бюджеті району на 2015 року?

– Всі питання по бюджету ми на  разі вивчаємо. Це питання не одного дня, тому конкретних відповідей ще не можу дати.

– На останніх двох сесіях районної ради напруга між депутатами значно зросла, чи змінитись ситуація на далі і в який бік?

– Я вважаю, що депутати повинні сісти і вирішити це питання негайно. Адже незабаром прийняття важливих документів, зокрема, і бюджету району. Оніщук Андрій повинен скоригувати і налагодити роботу райради. І не важливо коли вибори, працювати потрібно вже, і робити це ефективно, а для цього вони мають згуртуватись. Зрозуміло, що в кожного є якісь власні бачення і переконання, але це не повинно роз’єднувати, адже мета спільна – працювати в межах інтересів громади району, тим більше кожен з депутатів професіонал своєї справи. А люди мовчати не будуть, їх цікавить результат і цього вони будуть вимагати від депутатів.

– Нагальне і болюче питання – це виплата зарплат, чи є з цим проблеми у Володимир-Волинському районі? Чи стоїть питання про розформування певних державних підприємств, так як знаємо у сусідньому районі  критична проблема із закриттям шахт?

– По виплаті заробітних плат у нас немає заборгованості, це ми контролювали протягом усього 2014 року. Питання розформування державних підприємств у нас не стоїть. Проблема є із комунальними підприємствами сільських рад, які фактично займаються питаннями водопостачання і є збитковими. Раніше, ми намагались впровадити комунальне підприємство, на базі якого буде відбуватись обслуговування водогонів району, але ці ідея не набрала підтримки. Найближчим часом, думаємо у лютому-березні 2015, разом із податковою будемо ставити питання про майбутнє комунальних підприємств району. Питання про штат цих підприємств гостро не стоїть, адже ставки працівників і так обмежені, і часто одна людина виконує дві посади.

– Був період коли активно почали газифікувати села, ставились плани, а зараз це йде в зворотньому напрямку, яку ціну ставить держбюджет для закупівлі газу району? 

– Проведення газу ніхто не заборонив, але це питання, самі розумієте, уже ніхто не форсує. Ще у 2013 році були плани щоб продовжити газифікацію, але зараз про це не йде мова, із початком війни політика держави різко взяла інший курс, і всі розуміють чому це необхідно. У Володимир-Волинському районі не газифікованих  сіл – 19, газифікованих – 54.

– Чи позбувались люди котлів на твердому паливі коли переходили на газові?

– В більшості, переходячи на газ, люди все ж лишали і твердопаливні котли. Скільки ж коштуватиме газ для населення у 2015 році остаточно не відомо.

– Всі у очікувані адмінреформи, які позитивні і негативні наслідки вона принесе для Володимир-Волинського району? 

– Відповідно до адмінреформи, із 20 сільських рад і однієї міської із них лишиться приблизно 4-6 сільських рад. Кожна сільська рада є на державній дотації, це не вигідно. А вважаю, що ефективне і розумне об’єднання покращить роботу і зекономить кошти. Щодо зменшення фельдшерсько-акушерських пунктів, я це не підтримую, але чимось жертвувати прийдеться і це сільські голови теж розуміють.

– Чи підтримуєте ви ідею народного депутата Ігоря Гузя про те, що податки по роботі митниці мають лишатись у відповідній прикордонній зоні?

– Звичайно, цю ідею я підтримаю. Це розвиток благоустрою та інфраструктури міста Устилуг.

– Президент України наприкінці року видавав наказ про звільнення, у цей список потрапили голова любомльського та горохівського району , їх зняли. Які перспективи призначень голів цих районів надалі?

– Я вважаю, що голів цих районів потрібно назначати вже, адже на початку року потрібно приймати важливі рішення. Адміністрація не хоче назначати голів без погодження Кабінету Міністрів України, але робити якісь прогнози я не можу, так як нічого не відомо. Є одна версія кандидатури, як і раніше, це Юзифович Сергій Богданович, але це лише припущення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *